Vereséget szenvedtünk a Békéscsaba ellen

2019-07-20 17:24:00

Az új szezonra hangoló Debreceni Egyetem alakulata a másodosztályban érdekelt Békéscsabával mérte össze az erejét. A felkészülési találkozót a viharsarkiak 3-0-ra nyerték meg. Kondás Elemér szerint csalóka a végeredmény, hiszen nem volt ekkora különbség a két egylet között.

A DEAC labdarúgói szombat délelőtt újabb edzőmeccset játszottak, Kondás Elemér tanítványai a Békéscsabát látták vendégül a Dóczy József utcai stadionban. Együttesünk kezdőcsapatát a következő játékosok alkották: Szabados István, Nagy Zoltán, Papp Ferenc, Soltész János, Balogh Krisztián, Karikás Krisztián, Spitzmüller István, Luis Ramos, Bíró Péter, Urbin Péter, Bárány Donát.

A mérkőzésen villámrajtot vett az NB II-es Békéscsaba, hiszen a kilépő Faragó Tamás már az első percben bevette Szabados kapuját. A folytatásban főleg a mezőnyben zajlott a játék, komolyabb helyzetek nem alakultak ki. A második játékrész derekán Molnár Dominik használta ki a DEAC hátsó alakzatának újabb megingását. A végeredményt Ilyés Tamás állította be a 75. minutumban, Schindler Szabolcs legénysége 3-0-s győzelmet aratott. Csapatunknak szerencséje sem volt, mivel Kertész Tamás ugyan szépen hozta magát helyzetbe, de lövése a kapufán csattant, így nem jött össze a szépítés.  Kondás Elemér egyébként minden játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra.

„Az edzőmeccs elérte célját, hiszen egy jó csapat ellen tudtunk játszani. Igazából rúgattunk az ellenféllel három gólt, ám az biztató, hogy mertünk játszani, és helyzeteket is tudtunk kialakítani. A gólokat olyan hibák előzték meg, amelyek ha összeszokottabbak leszünk, már nem fognak előfordulni. Úgy gondolom, az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat, mivel nem volt ekkora különbség a csapatok között. Akad még teendőnk a bajnoki rajtig, két hetünk van rendezni a sorokat. Szerencsére fogékonyak a srácok az új dolgokra, ma is felfedeztem olyan elemeket, amiket nemrég gyakoroltunk” – fogalmazott Kondás Elemér.

A DEAC a következő felkészülési meccset a DVSC U19-es alakulata ellen vívja jövő szombaton.

DEAC – Békéscsaba 1912 Előre 0-3 (0-1)
gólszerző:
Faragó Tamás (1. perc), Molnár Dominik (63. perc), Ilyés Tamás (75. perc)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-07-20 17:24:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Jászberény elvitte a három pontot

Biró Ádám * 2019-09-29 21:19:00

Responsive image
A listavezető otthonában javíthatunk

Biró Ádám * 2019-10-04 15:14:00