Kondás Elemér lett a DEAC szakmai igazgatója és az első csapat vezetőedzője

Frissítés: 2019-07-03 13:16:10

A Debreceni Egyetem NB III-ban szereplő együttese Kondás Elemér személyében új trénerrel vág neki a következő szezonnak. A jelentős szakmai előélettel rendelkező szakember figyelemre méltó sikereket ért el eddigi pályafutása során. A DVSC-vel kétszer nyerte meg a magyar bajnokságot, valamint két alkalommal a Magyar Kupát is elhódította. Kondás Elemér felkérésével egyértelműen az előrelépés a DEAC célja.

Futballistáink hétfőn kezdték meg a felkészülést az augusztusi bajnoki rajtra. Az NB III-as tréningeket immáron Kondás Elemér irányítja, emellett feladatkörébe tartozik majd az utánpótlásban zajló szakmai munka koordinálása is. Az 55 éves szakember ezer szállal kötődik Debrecenhez, hiszen játékosként és edzőként is megfordult a Lokinál. A DVSC kispadjára 2011-ben ült le, ahol már a bemutatkozása is parádésan sikerült, mivel a Vasas otthonában 5-1-es győzelmet arattak a tanítványai. Legnagyobb sikerét 2012-ben érte el, amikor veretlenül nyerte meg a bajnokságot és elhódította a Magyar Kupát is. Egy évvel később a Loki újra Magyar Kupa győztes lett, míg 2014-ben ismét a DVSC állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az NB I-ben. Kondás Elemér 2016-ig irányította a hajdúságiakat. Legutóbb a másodosztályban szereplő Kisvárda együttesét vezette az élvonalba.

„A Debreceni Egyetem hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amelyben a sport kiemelt szerepet kap, és ez az eredményeken is tükröződik. A DEAC újoncként először a bennmaradást tűzte ki, majd az előző idényben stabilizálta a helyét az NB III-ban. A vezetőség olyan terveket vázolt fel, amelyek egyből felkeltették az érdeklődésemet. Debreceniként egyébként is örömmel dolgozom a város labdarúgásában. A keret kialakítása jelenleg is zajlik, bízom benne, hogy hamarosan már teljessé válik a csapat. Ezen a héten napi egy, de a következő héten már napi két tréning vár a játékosokra. Sőt, a jövő hét végén a DVSC második csapata ellen már edzőmeccset is játszunk” - nyilatkozta Kondás Elemér.

Szakosztályvezetőnk óriási fegyverténynek tartja, hogy Kondás Elemérrel megállapodott a DEAC. Szerinte a fiatalokkal dolgozó trénerek sokat tanulnak majd a szakembertől.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly sikereket elért szakemberrel sikerült megállapodnunk. Elemér az utánpótlásunk szakmai felügyeletét és az NB III-as csapat vezetőedzői feladatait fogja ellátni. Biztos vagyok benne, hogy az utánpótlás edzőink is sokat fognak tanulni tőle, illetve az első csapatunk is profitálni tud az edzői tapasztalatából” – fogalmazott Pöszmet Tibor.

Csapatunknál jelenleg több próbajátékos szerepel. A keretben történő változásokról folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-07-03 13:03:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy pontot szereztünk a nyitányon

Biró Ádám * 2019-08-04 20:54:00

Responsive image
Jó erőfelmérő volt

Biró Ádám * 2018-07-30 10:33:00

Responsive image
Sokba kerültek a hibák

Biró Ádám * 2018-08-19 12:11:00