Óriási siker: az NB III-ban a DEAC!

2017-07-20 11:59:17
A DEAC labdarúgó együttese a következő szezonban már az NB III-ban szerepel. A feljutásról döntő, Körmend FC elleni szombati találkozó után nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás csapatok is megkapták érmeiket az egyetemi sporttelepen.
 
A rossz idő ellenére mintegy 8-900 néző látogatott ki szombat délután a DEAC-pályára a rájátszás visszavágójára, ami a feljutásról döntött. Mint ismert, a debreceniek az első mérkőzésen 1:0-ra nyertek Körmenden, így előnyből várták a Vas megyei gárda elleni második összecsapást.
 
Az első gól az 51. percben született, Kerekes Zsombor zseniális találatával a DEAC szerezte meg a vezetést. A szurkolók már az ünneplésre készültek, amikor az utolsó percekben egy lövés olyan szerencsétlenül pattant meg Simonka Richárdon, hogy a labda a debreceni kapuban kötött ki, ezzel az öngóllal alakult ki az 1-1-es végeredmény. Az egyetemi csapat így is továbbjutott 2-1-es összesítéssel, és a következő szezont már a harmadosztályú bajnokságban kezdheti. A DEAC legutóbb a 2011/2012-es szezonban szerepelt az NB III-ban.
 
- Két nagyon jól felkészült és motivált csapat találkozott egymással szombaton. A második félidőben sikerült megszereznünk a vezetést, ezt követően a Körmend mindent egy lapra feltéve rohamozott. Szerencsére álltuk a sarat, és sikerült döntetlent elérni a mérkőzésen. Ezúton is gratulálok a srácoknak, az edzőknek, a szakosztály összes dolgozójának az egész éves szezonban nyújtott áldozatos munkáért – összegzett Pöszmet Tibor, a labdarúgó szakosztály vezetője.
 
A mérkőzés végeztével folytatódott az ünneplés, ekkor adta át az érmeket a szezonban dobogón végzett DEAC és DASE csapatoknak Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Jávor András rektori főtanácsadó, Lóczi Lászlóné, a sportszervezetek gazdasági vezetője, Lenténé Puskás Andrea, a DEAC ügyvezető elnöke, Nagy Norbert, a DASE ügyvezetője, valamint Pöszmet Tibor, a labdarúgó szakosztály vezetője. Érmet kaptak az U19-es lány csapat tagjai a megyei bajnokságban elért 3. helyért, az U14-es lányok a 2. helyezésért, az U14-es fiúk szintén a 2. helyért, valamint a felnőtt együttes a bajnoki cím elnyeréséért. Különdíjat vehetett át Magyar Márton, aki a megyei U14-es bajnokságban első helyezést ért el a góllövőlistán 46 találattal, valamint Bíró Roland, aki a megyei II. osztály déli csoportjában rendezett felnőtt bajnokságban lett gólkirály 35 találattal.
 
DE Sajtóiroda - SBD

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-07-20 11:59:17

további cikkek a témában