Eseménydús szezonon vannak túl megye I-es csapataink

Frissítés: 2019-06-20 11:45:07

Két csapatunk is a megye I-es bajnokságban állt rajthoz a 2018/19-es idényben. A DEAC II. a 10. pozíciót kaparintotta meg, míg a DASE a 14. helyen zárt. Mindkét csapat mesterében maradt hiányérzet a szereplés miatt.

A DEAC II. újoncként vágott neki a pontvadászatnak. Katona László együttese a tavasszal előbb egy öt győzelemből álló sorozatot produkált, majd ezt követően zsinórban hatszor maradt pont nélkül együttesünk. Az idényzárón a Hajdúsámson felülmúlásával sikerült a 10. helyet megszerezni. A gárda leggólerősebb játékosa Bíró Roland volt, a 28 éves futballista 19 találattal vétette észre magát.

„Tavaly nyáron megnyertük a megye II-t, de a bajnokcsapat alaposan kicserélődött, gyakorlatilag új együttest kellett építenünk. Amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, még az élbolyba tartozó alakulatok dolgát is megnehezítettük. Sajnos gyakran megittuk annak a levét, hogy meghatározó játékosokra nem számíthattunk különböző okok miatt. Nem túlzok, ha azt mondom, nem volt két olyan meccs az idényben, amikor ugyanazzal a kezdővel állhattunk ki” – fogalmazott Katona László, aki kitért a tavaszi vesszőfutásra is. „Nyilván egyik labdarúgó sem örül a vereségnek, de nem volt letargia az öltözőben, hiszen ezeken a találkozókon is alapemberek hiányoztak. Az idény legnagyobb pozitívumának azt tartom, hogy simán bennmaradtunk. Emellett erős riválisok ellen is bizonyítottuk, hogy van keresnivalónk ebben a mezőnyben” – mutatott rá a DEAC II. vezetőedzője.

A fejlődés útján

A DASE életében a télen nagy változás történt, ugyanis Dér Istvánt Kovács Miklós váltotta a kispadon. A fiatal szakember hasznos tapasztalatokkal gazdagodott az elmúlt hónapok során.

„Amikor átvettem a csapatot, kijelentettem, hogy elsősorban nem az eredmény, hanem a mutatott játék érdekel. Úgy vélem, fejlődtek a srácok, és nézhető focival rukkoltunk elő. Az eredményesség szempontjából maradt bennem némi hiányérzet, több pontot szerettem volna gyűjteni” – nyilatkozta Kovács, aki hozzátette, abban mindenképpen fejlődnie kell, hogy a játékosaiból ki tudja hozni a maximumot.

A DASE külföldi egyetemistáknak is lehetőséget adott a bizonyításra a tavasszal. Sina Taghipour és Ramakhutla Siyabonga egyaránt élt az eséllyel, mindketten fontos láncszemei lettek az egylet gépezetének.

„Öt külföldi egyetemistát igazoltunk le. Közülük többen is lemorzsolódtak, de Sina és Siyabonga egyaránt nagyot löktek a csapat szekerén. Előbbi ugyan a bajnokság végére kicsit elkészült az erejével, ennek ellenére házi gólkirály lett, míg utóbbit több poszton is bevetettem, ám így is hat gólt szerzett, ami önmagáért beszél. Mindketten jó játékosoknak számítanak ebben a mezőnyben” – jelentette ki Kovács Miklós.

A megye I következő szezonja augusztusban indul el. A labdarúgóknak még van idejük a pihenésre, de július közepétől már a munka kerül a középpontba.

„Július 15-én kezdődik a felkészülés, egy hónap áll majd a rendelkezésünkre. A második-harmadik héten már szeretnék edzőmeccseket vívni. Nem szeretnék nagy változásokat a keretben. Nagy kérdés, hogy a külföldiek mikor térnek vissza Magyarországra. Mindent egybevéve pozitív érzésekkel várom az új bajnokságot” – zárta mondandóját Kovács Miklós.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-06-20 11:38:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem volt esély a pontszerzésre

Biró Ádám * 2019-03-31 20:14:00

Responsive image
Mindenki pályára!

Biró Ádám * 2018-08-10 12:39:00

Responsive image
A Szolnok átrobogott a DEAC-on

Biró Ádám * 2018-10-08 10:44:00