„Aranyosak” lettek az U16-os fiúk

2019-06-17 15:34:00

A Debreceni Egyetem csapatának 16 éven aluli tehetségei az alapszakasz után a rájátszásban is megkaparintották az első helyet. A Kovács Miklós és Katona Tamás vezette együttes a Loki Focisuli elleni fölényes győzelmével tette fel az i-re a pontot. Kovács Miklós szerint a gárda több játékosa is szép jövő előtt áll.

A C-csoportot meglehetősen simán nyertétek meg, majd jött a rájátszás, amelyet veretlenül zártatok, így bajnokok lettetek. Hogyan tudnád összefoglalni a szezont?

Az idénynek úgy vágtunk neki, hogy az alapszakaszt mindenképpen szeretnénk megnyerni. Ez sikerült, csupán a Hajdúdorog ellen volt egy kisiklásunk. A bajnokság ezen szakaszában 2004-ben és 2005-ben született játékosoknak is tudtunk lehetőséget adni. A rájátszásban a Hajdúböszörményt kétszer is magabiztosan győztük le. A Balmazújváros otthonában a 92. percben sikerült egyenlítenünk, ez a momentum nagyon lényeges volt. Hazai környezetben öt kiállítást hozó meccsen vertük az újvárosiakat. A DASE ellen szintén négy ponttal gazdagodtunk.  Idegenben 6-0-ra múltuk felül őket, de ez az eredmény csalóka, jóval szorosabb volt a találkozó. Végezetül a Loki Focisulit oda-vissza simán két vállra fektettük.

Az eredményeket nézve gyakran gólzáporos diadalokat arattatok, ebből kiindulva azt is mondhatjuk, hogy a támadó futballt erőltettétek.

Így van, bár a taktikát nagyban befolyásolja az ellenfél is. Tisztában voltunk vele, hogy a meccseink zömén nekünk kell dominálnunk. Valóban sok gólt szereztük, de azért sok helyzetet elpuskáztunk. Persze nem lehet hibáztatni a fiúkat, hiszen nagy előny birtokában mindenki az extra megoldást keresi. Azt is próbáltuk a játékosokba sulykolni, hogy próbáljanak 90 percen keresztül koncentrálni. Ez nem mindig jött össze.

Mit tartasz a szezon legfőbb pozitívumának?

Azok a játékosok, akik az országos bajnokságban nem kaptak sok lehetőséget, megyei szinten meg tudták mutatni, hogy bennük is van potenciál, ami mindenképpen kiemelendő. Szintén örömteli, hogy egy jó színvonalú rájátszásban sikerült abszolút bajnoki címet szerezni, ami azt jelezte számomra, hogy az igazán éles és fontos meccseken is tudtak győztesek lenni a fiúk.

Katona Tamással közösen vezettétek a csapatot, és a bajnoki cím alapján nyerő párost alkottatok.

Szerettem Tomival dolgozni, zökkenőmentesen volt az együttműködésünk. Jól kiegészítettük egymást, mindenki tudta, hogy mi a szerepe. Feleztük a találkozókat, volt, amikor Tomi, akadt, amikor én meccseltem, de az is előfordult, hogy közösen irányítottuk a csapatot a bajnokságban.

Szerinted mire lehetnek képesek a bajnokcsapat tagjai a jövőben?

Úgy vélem, ez az egyik legjobb korosztály jelenleg a klubnál. Mielőtt átvettem őket, Katona Zolitól jó alapokat kaptak. Értelmes srácok alkotják a keretet, a csapat zöme valószínűleg egyetemen fog tanulni, bízom benne, hogy sokan a Debreceni Egyetemet választják. Meggyőződésem, hogy akár hat-nyolc játékos is eljuthat az NB-s szintig. A következő idényben az U17-es NB III-ban újabb érmet szerezhet az alakulat.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-06-17 15:34:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Nagyváradi Egyetem csapatát fogadtuk

Biró Ádám * 2019-10-25 12:22:00

Responsive image
Hivatalos: kizárták a Salgótarjánt

Biró Ádám * 2018-03-29 17:43:35

Responsive image
Megszakítottuk a Diósgyőr remek sorozatát

Biró Ádám * 2019-04-28 20:39:00