Sáfár László értékelte NB III-as csapatunk szereplését

Frissítés: 2019-06-11 15:30:55

A Debreceni Egyetem csapata eseménydús szezon végén a kilencedik helyet szerezte meg a harmadosztályban. Sáfár László vezetőedző szerint sikerült teljesíteniük a rajt előtt megfogalmazott célt, vagyis a középmezőnyben végzett a DEAC.

A negyvennégy pontot gyűjtő DEAC a kilencedik helyen zárta a 2018/19-es szezont az NB III Keleti csoportjában. A tavalyi évhez képest két pozíciót javított a cívisvárosi egylet. Sáfár László csapata 13 győzelmet aratott a bajnokságban, emellett öt döntetlen és 12 vereség teszi teljessé a mérleget. A DEAC leggólerősebb játékosának Kerekes Krisztián bizonyult, a 21 éves futballista 19 találattal vétette észre magát. Kerekesnél csak két labdarúgó szerzett több gólt a mezőnyben.

Sáfár László úgy gondolja, az indulásnál megfogalmazott tervet megvalósították, bár némi hiányérzet maradt benne.

„Azzal a céllal vágtunk neki az idénynek, hogy szeretnénk a középmezőnyben végezni, ezt sikerült is teljesítenünk. Egy bravúrral akár a hatodik pozíciót is megcsíphettük volna, bár az igazat megvallva a bravúrgyőzelem sajnos elmaradt tavasszal. Mindent összevetve reálisnak gondolom a helyezésünket” – fogalmazott a vezetőedzőnk.

A DEAC meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott az utóbbi hónapokban: szép sikerek mellett fájó kisiklások teszik teljessé a képet. Tavasszal a Gyöngyös és a Füzesgyarmat is 5-0-ra múlta felül csapatunkat.  Ellenben a végjáték remekül sikerült, hiszen zsinórban öt meccset veretlenül vívtak meg Spitzmüller Istvánék, bár a Salgótarján elleni idényzárón nem sikerült az i-re feltenni a pontot. Sáfár Lászlónak főleg a Heves megyei együttestől kapott pofon miatt vannak rossz emlékei.

„A gyöngyösi vereség előtt értetlenül álltam, ez a meccs volt a tavasz legrosszabb mérkőzése. A Füzesgyarmatot erős csapatnak tartom, ennek ellenére így sem kellett volna ötöt kapnunk tőlük hazai környezetben. Azon a találkozón az ellenfélnek gyakorlatilag minden sikerült. A szezonhajrá a terveink szerint sikerült, ám sajnos a Salgótarján ellen nem sikerült győzedelmeskednünk. Az idény utolsó meccsén a legfőbb problémát az okozta, hogy a helyzeteinket nem igazán tudtuk gólra váltani. Tanulságos bajnokságon vagyunk túl, a megfelelő konklúziókat le kell vonni” – vélekedett a tréner.

Az, hogy milyen változások lesznek a DEAC keretében a következő hetekben fog majd eldőlni.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-06-11 15:21:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egerben javíthatnak futballistáink

Biró Ádám * 2019-04-05 20:08:00

Responsive image
Megszakadt a szép sorozatunk

Biró Ádám * 2019-09-15 19:33:00