Szépen zárnánk a bajnokságot

Frissítés: 2019-05-31 18:05:11

Egyetemi együttesünk kiváló előjelekkel várhatja az NB III Keleti csoportjának utolsó fordulóját. A kilencedik pozíciót birtokló DEAC a legutóbbi öt játéknapon nem szenvedett vereséget, a begyűjthető tizenöt pontból tizenegyet szerzett meg. Kerekes Krisztiánék az i-re a pontot a Salgótarján elleni mérkőzésen tehetik fel.

A hétvégén befejeződik a harmadosztály 2018/19-es szezonja. A Debreceni Egyetem csapata a Salgótarjánt fogadja a Dóczy József utcai stadionban vasárnap 17.30-tól. Sáfár László tanítványai az idény végére elkapták a fonalat, ezt bizonyítja, hogy Spitzmüllerék öt forduló óta veretlenek a bajnokságban. A DEAC novemberben már két vállra fektette a Nógrád megyei riválist, az őszi meccset 2-1-re nyertük meg, góljainkat Máté Péter és Kerekes Krisztián szerezte. Amennyiben az eredmények kedvezően alakulnak, a DEAC a hetedik pozíciót is elcsípheti. A tarjániak a tizennegyedikek, a Rubint Richárd irányította egyletnek csupán matematikai esélye maradt a bennmaradásra.

„Jó szájízzel akarjuk befejezni a szezont, így természetesen a győzelem a célunk a Salgótarján ellen. A három pont megszerzésében góllal vagy gólokkal szeretném kivenni a részem. Őszintén megmondva az őszi meccsről már nincs sok emlékem, de ez nem is gond, hiszen most már csak a hétvégi találkozóra kell fókuszálnunk" - nyilatkozta Kerekes Krisztián, aki az utóbbi hetekben megtalálta a góllövő cipőjét, az előző három játéknapon hat gólt termelt a 21 esztendős futballista. „Hogy mi lehet a gólerősségem magyarázata? Összeért a csapat, a társak megtanulták a mozgásomat, emellett pedig a helyzeteknél megfelelően koncentrálok” – mutatott rá Kerekes, aki elárulta, a szezon előtti egyéni célját már teljesítette, de az idényzárón sem tétlenkedne.  

A megye I-es bajnokságban is az utolsó fordulót rendezik meg a hétvégén. A DEAC II. a Hajdúsámson ellen zárja a pontvadászatot, a két gárda szombaton 11 órától néz egymással farkasszemet a Böszörmény úti campuson. Ha Katona László egylete győzedelmeskedik, megelőzi a 10. helyen álló sámsoniakat. A DASE a sereghajtó Kaba otthonában vendégeskedik, a mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-31 17:58:00

további cikkek a témában