Szaporíthatjuk a sereghajtó gondjait

2019-05-24 17:29:00

A Debreceni Egyetem csapata négy játéknap óta veretlen a harmadosztályú bajnokságban, a hétvégén a Sajóbábony próbálja lefékezni Sáfár László futballistáit. A riválistól nemrég négy pontot vontak le, így eldőlt, hogy búcsúzik az NB III-tól.

Labdarúgóinkra még két forduló vár az NB III Keleti csoportjának idei szezonjából. Sáfár László csapata az előző négy játéknapon a begyűjthető 12 pontból 10-et szerzett meg, a jó szériát a Sajóbábony otthonában lehet folytatni vasárnap 17.30-tól. A sajóbábonyi együttestől néhány napja négy pontot levont az MLSZ, mivel több alkalommal is előfordult, hogy a bábonyiak egyik utánpótlás alakulata nem tudott megfelelő létszámban kiállni. A szankciónak köszönhetően a gárda visszacsúszott az utolsó helyre, és eldőlt, hogy biztosan búcsúzik a harmadosztálytól. A DEAC novemberben gálázott a Sajóbábony ellen, az 5-1-es győzelem során a góljainkon Bíró Péter és Kerekes Krisztián osztozott, előbbi mesterhármast jegyzett, utóbbi kétszer mattolta a rivális védelmét.

„Hajtós találkozóra készülök, ennek ellenére szeretnénk három ponttal gazdagodni, mivel minél előrébb akarunk végezni a táblázaton. Nem tudom, hogyan reagálnak a sajóbábonyi játékosok az MLSZ döntésére, de nekünk a saját dolgainkkal kell foglalkozni. Hogy milyen emlékeim vannak az őszi meccsről? Először szereztem három gólt egy találkozón az NB III-ban, így mindenképpen jó szívvel gondolok vissza arra a találkozóra. Az utóbbi hetekben összeállt a védekezésünk, ennek köszönhetően pedig gyors ellentámadásokat tudunk vezetni. Talán ez a legfőbb magyarázata a veretlenségi sorozatunknak" - nyilatkozta Bíró Péter, aki a Tállya elleni 3-1-es győzelemről is elmondta a véleményét. „Nagy területeket adódtak előttünk, amit kihasználtunk. Emellett jó ütemben szereztük a góljainkat. Csereként léptem pályára, úgy érzem, nem ment rosszul a játék.”  

Megye I-es egyleteink szintén két „hosszt" teljesítenek a zárásig. A 10. helyen tanyázó DEAC II. a legutóbbi öt meccsét elvesztette a pontvadászatban, Katona László legénysége Vámospércsen térhet vissza a győztes útra, az ütközet szombaton 17 órakor kezdődik. A DASE a Hajdúnánást fogadja a Dóczy József utcai stadionban vasárnap 17 órától. Kovács Miklós tanítványai szintén öt bajnoki óta nem tudtak pontot szerezni.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-24 17:29:00

további cikkek a témában