Folytathatjuk a jó sorozatunkat

Frissítés: 2019-05-17 12:41:13

Egyetemi együttesünk utolsó előtti hazai meccsét vívja meg ebben az idényben. A DEAC a nehéz helyzetben lévő Tállyával méri össze az erejét. Kiss Lászlóék három mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, reméljük, vasárnap sem szakad meg a széria. Megye I-es alakulataink szintén hazai pályán szerezhetnek pontokat.  

Labdarúgóink az előző három fordulóban hét ponttal gazdagodtak. Sáfár László együttese a menetelést a Tállya ellen folytathatja a Dóczy József utcai stadionban vasárnap 14 órától. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei riválisnak égető szüksége van a három pontra, hiszen jelenleg a 13. helyen áll, a kieséstől csupán két pont választja el. Uray Attila játékosai a 21. forduló után komoly gödörbe kerültek, amit alátámaszt, hogy az előző hat meccsüket elvesztették, legutóbb az Eger kényszerítette térdre a tállyaiakat. Novemberben a Tállya 3-1-re győzte le a csapatunkat, de ebből a találkozóból komoly következtetéseket nem lehet levonni, ugyanis a játékvezető komoly hibákat vétett.

„A Tállyának van egy-két veszélyes játékosa, ha őket sikerül kikapcsolnunk, jó esélyünk lesz a három pont megszerzésére. Az ellenfélre nagy nyomás nehezedik, ellenben mi felszabadultan futballozhatunk. Az előző héten szintén egy kiesés elől menekülő csapattal találkoztunk, a cigándi meccset győzelemmel zártuk, ebben bízom a tállyaiak ellen is” – nyilatkozta Kiss László, aki visszaemlékezett a Cigánddal vívott összecsapásra is. „Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak. Ugyan a cigándiak a második félidő elején egy büntetővel egyenlítettek, de erre hamar tudtunk reagálni. Jó minőségű pályán játszhatunk, ami kedvez a sok passzra épülő taktikánknak.”

A DEAC három meccse veretlen a harmadosztályban. Ezt a remek szériát akár a bajnokság végéig is lehetne folytatni, hiszen a következő ellenfelek (Tállya, Sajóbábony, Salgótarján) a táblázat hátsó régióban találhatóak.

„Bízom benne, hogy az utolsó játéknapig tudjuk folytatni a sorozatot, sőt, reményeim szerint mindhárom csapatot két vállra tudjuk fektetni. Persze egyik riválist sem szabad lebecsülnünk” – mutatott rá a rutinos védő. 

A megye I-es bajnokságban a 28. fordulót rendezik meg a hétvégén. A DEAC II. a Nyíradonyt fogadja szombaton 17 órától. A DASE játékosainak fel kell kötniük a gatyájukat, hiszen a listavezető kis Lokit látják vendégül, ez a meccs vasárnap 14 órakor kezdődik. Mindkét találkozónak a Böszörmény úti campus ad otthont.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-17 12:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Húsvéti gólparádé

Biró Ádám * 2019-04-21 20:44:00

Responsive image
Vereséggel kezdtük a tavaszt

Biró Ádám * 2019-03-03 19:59:00

Responsive image
Magyar Kupa: Szarvasra utazik a DEAC

Biró Ádám * 2018-09-04 13:42:00