Három ponttal gazdagodtunk Cigándon

2019-05-12 21:51:00

A Debreceni Egyetem együttese zsinórban harmadik mérkőzését is veretlenül vívta meg az NB III Keleti csoportjában. Sáfár László legénysége a nehéz helyzetben lévő Cigándot győzte le 3-1-re. Csapatunk góljait Kerekes Krisztián és Patócs Richárd szerezte, utóbbi duplázni tudott a meccsen. Megye I-es egyleteinknek nem sikerült a pontszerzés a hétvégén.

A DEAC a kiesés ellen ádáz harcot folytató Cigándhoz utazott a 27. fordulóban. A kezdőcsapatunk két helyen módosult az ESMTK elleni mérkőzéshez képest: Katona Tamás és Bíró Péter helyett Luis Ramos és Sidibe Ibrahima kapott szerepet. A találkozó első gólja a 25. percben született, ekkor Patócs Richárd járt túl a cigándi kapus eszén. A második félidő elején Kelemen tudott egyenlíteni. A folytatásban szerencsére a csapatunk akarata érvényesült: az 57. percben Patócs szerezte meg a második találatát, majd a 76. minutumban Kerekes Krisztián állította be a végeredményt. Kerekes ebben a szezonban már tizenkétszer köszönt be a bajnokságban.

A győzelem ellenére sem tudtunk előrelépni a táblázaton, maradtunk a kilencedik helyen. A jövő héten a Tállya együttese vendégeskedik a Dóczy József utcai stadionban.  Spitzmüllerék remek formában várhatják a következő erőpróbát, ugyanis az előző három fordulót két győzelemmel és egy döntetlennel zárták.

„Kicsit álmosan kezdtük a meccset, de aztán felvettük a ritmust. Többet birtokoltuk a labdát, és helyzeteket dolgoztunk ki. Az első játékrész közepén egy jól eltalált lövéssel szereztük meg a vezetést. A második félidő elején az előnyünk miatt kicsit megnyugodtunk, ezt kihasználták a cigándiak. Emellett Szabados Istvánnak több nagy védést kellett bemutatnia. Jókor jött a második gólom, aztán Kerekes találatával végleg eldőlt a találkozó. Szerintem megérdemelt győzelmet arattunk. Szeretnénk a veretlenségi sorozatunkat minél tovább kitolni” – nyilatkozta Patócs Richárd.

A megye I-ben a DEAC II. nem volt egy súlycsoportban a listavezető kis Lokival, a piros-fehérek 9-0-ra diadalmaskodtak. A DASE sokáig jól tartotta magát a Hajdúszoboszló otthonában, de a fürdővárosiak végül begyűjtötték a három pontot a 4-2-es sikerüknek köszönhetően.

Eredmények:

Cigánd-DEAC 1-3 (0-1)
g.: Kelemen (50.), ill. Patócs (25., 57.), Kerekes (76.)

DEAC II.-DVSC II. 0-9 (0-2)
g.: Nagy (18.), Pintér (35., 80.), Kusnyir (48.), Kuti (58.), Újvárosi (66.), Burai (78., 86., 88.)

Hajdúszoboszló-DASE 4-2 (2-0)
g.: Tóth (13., 82.), Gyügyei (35.), Kondás (92.), ill. Takács (47.), Taghipour (61.)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-12 21:51:00

további cikkek a témában