Túlélésért küzdő csapathoz utazunk

2019-05-10 17:59:00

A Debreceni Egyetem alakulata a legutóbbi két játéknapot veretlenül zárta, vasárnap a kieső helyen szerénykedő Cigánd otthonában lehet folytatni a sorozatot. Virág Aladár nem becsüli le az ellenlábast, rutinos futballistánk kiélezett meccsre készül.

A kilencedik pozícióban álló egyetemi együttesünk vasárnap a kiesés rémétől fenyegetett Cigándhoz utazik, a meccs 17 órakor kezdődik. A 15. helyen szerénykedő cigándi együttest jelenleg öt pont választja el a „túléléstől", vagyis a bennmaradástól. A vezetőség nemrég edzőváltással próbált új impulzust adni a játékosoknak, Szénay Péter örökébe Gyarmati András lépett. Gyarmati legutóbbi a DVSC második csapatát irányította. A DEAC bizakodva várhatja a kezdő sípszót, hiszen az előző két fordulóban veretlen maradt Sáfár László legénysége. Egyébként a Cigánd az őszi bajnokin alaposan megizzasztotta játékosainkat, de szerencsére Nagy Róbert 82. percben szerzett góljával összejött az 1-0-s győzelem.

„Ha csak a keret erősségét nézzük, a Cigándnak előrébb kellene állnia a táblázaton. Nem tudom, mi lehet az eddigi szereplésüknek az oka, de ettől függetlenül egy kemény meccsre készülök, fel kell kötnünk a gatyánkat! A cigándiak mindenképpen szeretnék elkerülni a kiesést, így egy motivált csapat lát vendégül minket. Az ősszel is egy kiélezett meccset vívtunk ellenük, de a hajrában sikerült begyűjtenünk a három pontot. Hasonló forgatókönyvet most is aláírnék" - fogalmazott Virág Aladár.

Rutinos védőnknek azért is különleges lesz a hétvégi ütközet, mert az ellenfélnél szerepel az egyik legjobb barátja, akivel korábban hosszú éveket lehúzott Balmazújvárosban.

„Nem titok, hogy remek kapcsolatot ápolok Belényesi Mikivel, a kislányának mi vagyunk a keresztszülei. Gyakran beszélgetünk, de a vasárnapi találkozót még nem hoztuk szóba" - mondta Virág, akit nemrég óriási öröm ért, hiszen megszületett a kisfia. "Nagyon jó érzés apának lenni. Ha ezt tudom, akkor már hamarabb is családot alapítottam volna" - viccelődött a rutinos védő.

Csapatunk az előző körben értékes ponttal gazdagodott az ESMTK ellen, a bajnoki címről álmodozó fővárosiak ugyan a 91. percben megszerezték a vezetést, de pár pillanattal később Spitzmüller István beállította az 1-1-es végeredményt.

„Egységes volt a gárda, mindenki küzdött a másikért. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a szerencsével sem álltunk hadilábon, valamint Szabados István tízesre vizsgázott a kapuban. Az, hogy a hajrában tudtunk egyenlíteni, sokat elárul az akaraterőnkről" - mutatott rá Virág.

A legutóbbi három meccsét elveszítő DEAC II. a listavezető kis Lokival néz farkasszemet a Dóczy József utcai stadionban szombaton 16.30-tól. Másik megye I-es alakulatunk, a DASE Hajdúszoboszlón igyekszik meglepetést okozni, ez a találkozó vasárnap 16.30-kor veszi kezdetét.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-10 17:59:00

további cikkek a témában