A listavezető látogat Debrecenbe

2017-10-27 13:16:00

Ezen a hétvégén az NBIII-at vezető Monor érkezik Debrecenbe, míg a megyei osztályokban szereplő felnőtt együtteseink a DASE és a DEAC II. Hajdúdorog és Földes ellen folytathatják jó szerelésüket. Hétfőn este sem maradunk DEAC meccsek nélkül, hiszen NBI-es és NBIII-as futsal mérkőzéseket rendeznek a DESOK-ban.

DEAC

Nem vár könnyű feladat a DEAC együttesére ezen a hétvégén. Az NBIII tizenkettedik fordulójában a keleti csoportot huszonhét ponttal vezető Monor SE látogat a Cívisvárosba.  A Pest megyei alakulat az egyetlen veretlen csapat még az egész NBIII-at figyelembe véve az országban (Kelet,Közép és Nyugati régió). Eddigi tizenegy mérkőzésükből nylcat megnyertek és három alkalommal játszottak döntetlent. A legjobb támadó és a legjobb védelemmel is ők rendelkeznek, ugyanis huszonnégy lőtt gól mellé csak tízet kaptak. Legeredményesebb játékosuk Tóth Ádám Sándor hét találattal.

A DEAC csapatát kisebb hullámvölgy érte el az utóbbi időszakban. Utoljára három fordulóval ezelőtt a Tiszaújváros ellen tudták győztesen elhagyni a pályát. Azóta három bajnokin szenvedtek zsinórban vereséget, ami a tabellán elfoglalt pozíciójukban is meglátszik. A szezon eleji harmadik helyről egészen a tízedik helyig csúsztak vissza a Keleti csoport középmezőnyébe. Nagy Dávidékra ezúttal sem vár könnyű mérkőzés és túlzás lenne azt állítani, hogy hazai pályán ők a találkozó esélyesei. A hazaiak minden bizonnyal ismét a stabil védekezést választják majd és kontratámadásokkal próbálják meglepni a Monort. Szombaton 14 óra 30 perctől meglátjuk, hogy mit talált ki a Sáfár-Madar kettős a mérkőzés megnyerésére.

A találkozót a Dóczy József utcai Egyetemi sporttelepen rendezik 14 óra 30 perctől. A mérkőzésre a belépés ingyenes.

DASE

Ami a DEAC-nál zsinórban három vereség, az a DASE gárdájánál zsinórban három győzelem. Dér Istvánék az elmúlt hetekben jó játékkal nyerték meg mérkőzéseiket a Megyei I. osztályban. Három közvetlen riválist tudtak legyőzni és ezen a hétvégén ismét egy olyan együttes érkezik Debrecenbe, akik ellen kötelező a győzelem. A DASE jelenleg a tizenegyedik helyen áll, míg a dorogiak a kieső zóna utolsó előtti, tizenötödik pozíciójában tanyáznak. Egy győzelemmel és a többi mérkőzés eredményének kedvező alakulásával vasárnap este könnyen a kilencedik helyen is találhatja magát a DASE. Ami valljuk be, nem lenne rossz motiváció az őszi szezon hajrájára fordulva. A mérkőzést vasárnap 13 óra 30 perctől rendezik az Egyetemi sporttelepen.

DEAC II.

A Megyei II. déli csoportjának listavezetője a DEAC II. ismét idegenbe utazik. Ezúttal a középmezőnyben szereplő Földeshez látogatnak Csák Zsolték. A DEAC II. ebben a szezonban egyszer már legyőzte szombati ellenfelét, akkor hazai pályán meggyőző játékkal  5-2-re múlták fölül a földesieket. Szombaton egy hasonló eredménnyel mindenki kiegyezne, ami azt jelentené, hogy továbbra is a DEAC vezeti majd a Megye II. déli csoportjának a tabelláját. A találkozót szombaton 13 óra 30 perctől rendezik a Földesi sportpályán.

Futsal

Hétfőn este igazi futsal csemege vár ránk a DESOK csarnokban. Pályára lép ugyanis az NBI-es és NBIII-as csapatunk is.  18 órától az NBI ötödik fordulójában a Bőny látogat Debrecenbe.  Mindkét csapat pont nélkül áll még egyelőre az NBI idei pontvadászatában. Elek Gergő tanítványainak ez lesz az a mérkőzés, ahol mindent meg kell ragadni a három pont megszerzéséhez, hiszen a Bőny az egyik közvetlen rivális az alsóházat tekintve. Reményeink szerint a teltház előtt aratott győzelem után senki nem megy haza, hiszen 20 óra 30 perctől az NBIII-ban szereplő DEAC II.-ra is bajnoki mérkőzés vár. A Zsuponyó Levente által irányított együttes a Miskolcot fogadja a DESOK-ban. A MEAFC két mérkőzéssel többet játszva két ponttal előzi meg a DEAC csapatát a tabellán. Egy DEAC győzelem esetén Koroknay Péterék közel kerülnének a dobogós helyekhez. A dupla futsal mérkőzésre a szervezők több érdekes kiegészítő programmal várják az érdeklődőket. Lesz tombola, gól-totó és félidei ügyességi verseny, amelyeken értékes nyereményeket lehet majd nyerni.           

A hétvége programja:

Szombat

13:30 Földes KSE-DEAC II. /Hajdú-Bihar Megyei II. osztály Déli csoport/

14:30 DEAC-Monor SE /NBIII Keleti csoport/

Vasárnap

13:30 DASE-Hajdúdorog SE /Hajdú-Bihar Megyei I. osztály/

Hétfő

DEAC-Bőny 18:00 / NBI Futsal/

DEAC II.- MEAFC 20:30 / NBIII Futsal/

Móré Bendegúz 

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-27 13:16:00

további cikkek a témában