Szána Sándorra emlékezünk

Frissítés: 2019-05-02 11:13:42

Gyászol a DEAC család, hiszen csapatunk egykori edzője, Szána Sándor 74 éves korában elhunyt. Sanyi bácsi játékosként a Pocsajban futballozott, trénerként pedig több együttest is irányított.

Szána Sándor 1945. április 23-án látta meg a napvilágot. A futball központi szerepet játszott az életében, labdarúgóként a Pocsajt erősítette, majd letette az edzői vizsgát. Tréneri munkáját Nyíradonyban kezdte, ahol előbb az ifikkel, később a felnőttekkel dolgozott. A nyíradonyi időszakot követően a DEAC, a DUSE, a Nádudvar, a Kaba, a Berettyóújfalu, a Nagyhegyes, a Derecske és a Pocsaj együtteseit is irányította. Edzősködése alatt olyan kiválóságok fordultak meg a keze alatt, mint Váczi Zoltán vagy Plókai Mihály.

„Nagyon megdöbbentett Sanyi halálának a híre. 1990-ben ismertem meg, azóta jó barátságot ápoltunk egymással, nem tudok semmi rosszat mondani róla. Több szép sikert értünk el közösen, például a KITE DSK csapatával megye II-es bajnokságot nyertünk. Pocsajban is együtt dolgoztunk, ő a felnőttekkel, én pedig az ifikkel foglalkoztam, de sosem szólt bele a munkámba. Akadtak olyan meccsek, amelyeken ellenfelek voltunk, de a rivalizálás csak az adott mérkőzés alatt tartott. Sanyi imádta a futballt, gyakorlatilag a családja mellett ez volt a mindene. Szigorú edzőnek tartották, ám a találkozók után kenyérre lehetett kenni, így csak barátokat szerzett, haragosai nem akadtak. Egyértelműen a támadó futballt preferálta. Mindig képezte magát, különböző továbbképzéseken vett részt azért, hogy új ismeretekkel gazdagodjon" - emlékezett vissza barátjára és kollégájára Mező Sándor, a DEAC egykori technikai vezetője és edzője.

Szána Sándor búcsúztatóját a debreceni Köztemető II. ravatalozójában tartják május 13-án 15 órától.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-02 11:07:00

további cikkek a témában
Responsive image
Gólparádéval zártuk az őszi szezont

Biró Ádám * 2019-12-01 17:47:31

Responsive image
Dér István:Maradt bennem hiányérzet

Biró Ádám * 2018-07-06 15:31:55