Rázósnak ígérkező miskolci túra vár futballistáinkra

Frissítés: 2019-04-26 21:35:42

A Debreceni Egyetem gárdája két vereség után a DVTK II. ellen igyekszik javítani. Nem ígérkezik sétagaloppnak a hétvégi összecsapás, hiszen a piros-fehérek elkapták a fonalat, és legutóbbi négy fellépésüket behúzták. Sütő Balázs szerint a vetélytárs főleg a kontrákra épít, ezeknek a kivédekezése sorsdöntő lesz.

Futballistáink az előző két fordulóban a Jászberény és a Szolnok személyében bajnokesélyes csapatokkal mérték össze az erejüket, sajnos a bravúr, vagyis a pontszerzés egyik fellépésen sem jött össze. Sáfár László játékosainak az NB III Keleti csoportjának 25. fordulójában talán egy fokkal könnyebb dolguk lesz, hiszen a 10. helyen álló DVTK II. otthonában lépnek pályára, a bajnoki vasárnap 16.30-kor kezdődik. Mégsem lehet félvállról venni a miskolci egyletet, ugyanis Vég Csongor legénysége az előző négy fordulóban makulátlan mérleget produkált, többek között a Füzesgyarmat és a Sényő skalpját is megszerezte. A DEAC ősszel magabiztosan zsebelte be a három pontot a diósgyőriek ellen, a 4-1-es diadal során Katona Tamás, Kiss László, Kerekes Krisztián és Karikás Krisztián osztozott a góljainkon.

„Óriási hibát követnénk el, ha lebecsülnénk az ellenfelünket. A Diósgyőr egy nagyon szívós, küzdős csapat, a keretét gyors labdarúgók alkotják, így főleg a kontratámadásokra épül a taktikájuk. Kulcsfontosságú lesz, hogy a kontráikat hogyan tudjuk levédekezni. Nem szabad nekik teret hagynunk, a helyzeteinket pedig könyörtelenül ki kell használnunk. Úgy gondolom, szoros meccset játszunk Miskolcon, de bízom a győzelemben” – nyilatkozta Sütő Balázs, aki hozzátette, valamilyen szinten van átfedés az élvonalbeli DVTK és a fiókcsapat hadrendje között.

Együttesünk a legutóbbi játéknapon megizzasztotta a listavezető Szolnokot, de a „flúgos futam” végén a Tisza-partiak örülhettek, mivel 4-3-ra győzedelmeskedtek. Sütő a 75. percben váltotta Karikást, és a játéklehetőséget egy góllal hálálta meg.

„Nagyon vártam, hogy beálljak, szerencsére gólt is tudtam szerezni. Fontos lehet ez a találat, hiszen önbizalmat meríthetek belőle. Sajnos az eddigi teljesítmény elég hullámzó volt, bízom benne, hogy innentől kezdve csak felfelé vezet az út” – mondta a 21 esztendős labdarúgó.

A DEAC II. játékosai a bombaformában lévő Hajdúböszörményt próbálják megállítani a megye I-ben. A második helyen álló böszörményiek ebben a naptári évben még nem veszítettek pontot. A Kovács Miklós irányította DASE a középmezőnyben helyet foglaló Monostorpályihoz utazik. Mindkét ütközet szombaton 16 órakor startol.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-04-26 14:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
Húsvéti gólparádé

Biró Ádám * 2019-04-21 20:44:00

Responsive image
Bizakodva, de nem elbizakodottan

Biró Ádám * 2018-11-02 15:54:00