Főtt tojás és sonka mellé DEAC-Szolnok

2019-04-19 18:09:00

A Debreceni Egyetem labdarúgóira újabb rázósnak tűnő bajnoki vár a harmadosztályban, Sáfár László legénysége a második helyen tanyázó Szolnokot látja vendégül. A két gárda őszi bajnokiján a Tisza-partiak 5-1-re diadalmaskodtak, most esély nyílik a visszavágásra. A megye I-ben a DEAC II. Sárrétudvariban vizitál, míg a DASE a Hajdúhadház együttesét fogadja. 

Húsvétkor sem áll meg a labda az NB III Keleti csoportjában, vasárnap a 24. fordulót rendezik meg. Egyetemi együttesünk a második helyen tanyázó Szolnokot fogadja a Dóczy József utcai stadionban, az összecsapás 16.30-kor indul. Sáfár László csapata az előző játéknapon is egy feljutásról álmodozó gárdával mérte össze az erejét, a jászberényi túra 4-0-s vereséggel záródott. A Tisza-partiak formája mostanság nagyon hullámzik, ezt támasztja alá, hogy a legutóbbi négy bajnokijukat két-két győzelemmel és vereséggel tudták le. A szolnokiak húzóembere az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező Simon Attila, a rutinos futballista húsz találatának köszönhetően vezeti a góllövőlistát. Az őszi „odavágóról" nincsenek szép emlékeink, hiszen a Szolnok 5-1-es győzelmet aratott, Simon például mesterhármassal vétette észre magát, nálunk Virág Aladár köszönt be.

„Sajnos az előjelek nem túl biztatóak. A tavasszal nem úgy megy az élcsapatok ellen, ahogy például tavaly, de bízunk benne, hogy ez a széria a hétvégén megszakad. A Szolnok a feljutásért küzd, erős a játékoskerete, "játszós" futballra törekszik. Simon Attila korábban volt a csapattársam, így jól ismerem. Hogy mit tartok a legnagyobb erősségének? Kis túlzással még helyzet nélkül is képes a gólszerzésre. A 20 találata sokat elárul a képességeiről" - nyilatkozta Virág Aladár, aki kitért a jászberényi összecsapásra is. „Az eredmény mindent elárul a találkozóról. A saját bőrünkön éreztük, hogy a jászberényiek valóban esélyesek a feljutásra. Abszolút megérdemelten szerezték meg a három pontot" - zárta mondandóját rutinos futballistánk.

Megye I-es gárdáink közül a DEAC II. a Sárrétudvari otthonában folytathatja a győzelmi sorozatát szombaton 16 órától. Az előző két bajnokiját behúzó DASE a Hajdúhadház együttesét látja vendégül a Böszörmény úti campuson, ez az összecsapás vasárnap 16 órakor kezdődik.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-04-19 18:09:00

további cikkek a témában
Responsive image
A bajnoki címet választaná

Biró Ádám * 2019-12-10 08:31:00

Responsive image
Nagy lendületet adhat a kupabravúr

Biró Ádám * 2019-09-27 12:44:00

Responsive image
Nem jött össze a bravúr

Biró Ádám * 2019-04-14 20:33:00