Nyírbátorban játszik rangadót a DEAC

2017-10-20 20:00:00

Nem lesz könnyű dolga NBIII-as együttesünknek a hétvégén, ugyanis szombaton ahhoz a Nyírbátorhoz látogat, amellyel pontegyenlőséggel állnak a tabellán. A DASE Tégláson, míg a DEAC II. hazai pályán Konyár ellen folytathatja győzelmi szériáját.

Akár sorsfordító mérkőzéssé is válhat a szombati Nyírbátor FC elleni bajnoki mérkőzés a DEAC számára az NBIII Keleti csoportjának tizenegyedik fordulójában. A két csapat 13-13 ponttal áll a tabellán és csak rosszabb gólkülönbsége miatt előzik meg a nyolcadik helyen a bátoriak a debrecenieket. Igazi hat pontos összecsapás lesz ez, hiszen aki nyer két-három helyet is javíthat saját pozícióján és megerősítené helyét ősszel a bajnoki tabella első harmadában.

A DEAC nincs jó szériában, hiszen utolsó két mérkőzését elveszítette. Sem a Cigánd, sem pedig a Putnok ellen nem tudta azt a formát mutatni Sáfár László csapata, amit a szezon elején láthattunk. Nyírbátorba a győzelem reményében utaznak Karikás Krisztiánék, de nem lesz országos kettes a találkozó. Hogy miért? Mert a Nyírbátor is azon rutinos ellenfelek közé tartoznak, akik már régóta koptatják az NBIII mezőnyét. A DEAC-nak eddig az ilyen csapatok ellen nem sok babér termett és rossz hír, hogy az előző fordulóban a bátoriak idegenben a Tállya ellen egy 6-2-es erődemonstáricóval hangoltak a „szomszédvárak” csatájára. Boros Dávidék formája ettől függetlenül elég rapszódikus az egész őszi szezonban, azonban a hazai környezet és a Tállya elleni meccs önbizalmat adhat a találkozó előtt. Miután Nyírbátor csak hatvan kilométerre fekszik Debrecentől, aki teheti utazzon el a DEAC csapatával, ugyanis szombat délután 14 óra 30 perctől egy igazán izgalmasnak ígérkező mérkőzést fognak megrendezni a Nyírbátori sporttelepen.

DASE

A szezon közepére összeállni látszik a DASE gépezete, amit az is mutat, hogy utóbbi két bajnokijukat megnyerték a Megyei I. osztályban. Most ismét egy „könnyű” házifaladat következik, méghozzá a Téglás ellen idegenben. A téglásiak továbbra is pont nélkül állnak a tabellán és eddig minden mérkőzésükön finoman szólva is pocsék teljesítménnyel rukkoltak elő. Nagy meglepetés lenne, ha vasárnap Sütő Balázsék nem tudnák mind a három pontot hazahozni Debrecenbe. Az első pontjaiért küzdő Téglás és a győzelmi szériáját folytatni kívánó DASE párharc pikantáriáját Jeney Domokos személye tovább fűszerezheti majd, hiszen Jeney a DASE csapatától igazolt Téglásra a nyári átigazolási szezonban. A találkozót vasárnap 13 óra 30 perctől rendezik a Téglás városi sporttelepen.

DEAC II.

Újra indul a Megyei II. osztály ezen a hétvégén. No, nem arról van szó, hogy mindent újra kezdenek a csapatok, csak a második köréhez érkezik a Megye II. Déli csoportja Hajdú-Biharban. Az első etapot követően a DEAC három ponttal vezet a Nagyrábé előtt és esélyesként várja a szombati Konyár elleni bajnokit. Az idény első mérkőzésén Konyáron egy tizenkét gólt hozó mérkőzésen 8-4-re győzött a fekete-fehér együttes. A DEAC formáját tekintve meglepődnénk, ha most négy gólnál kevesebb esne a találkozón. A DEAC az első, míg a Konyár a nyolcadik helyről várja az „újrakezdést”. Szombaton 13 óra 30 perctől meglátjuk kinek sikerül jobban.

Móré Bendegúz

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-20 20:00:00

további cikkek a témában