Nagy árat fizettünk a 10 perces rövidzárlatért

Frissítés: 2019-03-23 19:20:10

Egyetemi együttesünk 5-0-s vereséget szenvedett a Gyöngyös otthonában az NB III Keleti csoportjának szombati játéknapján. A DEAC esélye gyakorlatilag az első félidőben elszállt a pontszerzésre, hiszen a házigazda négygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a szünetben.

Jó hangulatban várhatták a DEAC futballistái a gyöngyösi fellépésüket, hiszen az előző két fordulóban a Nyírbátort és a Sényőt is két vállra fektették. A Heves megyeiek kevésbé lehettek optimisták, ugyanis a szombati bajnoki előtt még nem szereztek pontot ebben az évben.

Eleinte tapogatózó futballt láthattak a Kömlei Károly Sporttelepre kilátogató nézők, ám az első játékrész vége olyan jeleneteket tartogatott, amiket nem sűrűn láthatunk, de ettől ezúttal eltekintettünk volna. A gyöngyösiek három minutum alatt háromszor vették be Szabados István kapuját: Tóth Olivér a 33. és a 36., míg Laurinyecz Ákos a 34. percben talált be. A szünet előtt Laurinyecz újra beköszönt, így egy játékrész után 4-0 állt az eredményjelzőn. A térfélcserét követően ugyan dolgoztunk ki helyzeteket, de ezekkel nem tudtunk élni. Ellenben Laurinyecz a 82. percben ismét eredményesnek bizonyult, a Gyöngyös 5–0-ra múlta felül Sáfár László együttesét. Egyetemi együttesünk őrzi hatodik helyét a táblázaton, de a Sényő és a Nyírbátor a mai győzelmének köszönhetően pontszámban beérte Máté Péteréket.

„Sokáig csendes mederben zajlott a mérkőzés, de tíz perc alatt négy gólt kaptunk, ennek köszönhetően a bajnoki érdemi része le is zárult. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy próbáljanak úgy hozzáállni a második félidőhöz, mintha 0-0 lenne az eredmény. A második játékrészben valamelyest javult a játékunk, akadtak helyzeteink is, de hiányzott belőlünk az átütőerő. Ezzel szemben a gyöngyösiek felszabadultan futballoztak, és gyakorlatilag minden bejött nekik. Vannak olyan fiaskók, amelyek padlóra küldenek egy csapatot, de akadnak olyan pofonok is, amelyek után magához tér egy gárda. Úgy gondolom, olyan erősek vagyunk, hogy esetünkben a második forgatókönyv fog bekövetkezni” – nyilatkozta Sáfár László vezetőedző.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-23 19:04:00

további cikkek a témában