Visszavágtunk a Nyírbátornak

Frissítés: 2019-03-10 19:11:30

Egyetemi csapatunk remek játékának köszönhetően három ponttal gazdagodott a nyírbátori túra végén. A vezető találatunkat szerző Máté Péter szerint igazi csapatként működött a DEAC, ezzel is magyarázható a háromgólos diadal.

Nyírbátor-DEAC mérkőzést rendeztek az NB III Keleti csoportjában vasárnap délután. Egyetemi csapatunknak akadt törlesztenivalója a riválissal szemben, hiszen a nyírbátoriak augusztus közepén 3-1-re nyerték a debreceni bajnokit, valamint a téli felkészülés során is két vállra fektették Sáfár László legénységét.

Ezúttal a DEAC jött ki győztesen az ütközetből. Labdarúgóink a 33. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Máté Péter egy szabadrúgást váltott gólra. Még az első félidő hajrájában Sidibe is beköszönt, csatárunk akrobatikus mozdulattal járt túl Vasas Gergő eszén. A térfélcsere után még egy találatot láthattak a nézők, egy szépen kivitelezett kontratámadás végén Patócs Richárd állította be a 0–3-as végeredményt.

„Sajnos a tavaszi rajt során magunknak és a szurkolóinknak is csalódást okoztunk, de szerencsére sikerült javítanunk” – utalt vissza a Tiszaújváros elleni 2-0-s vereségre Máté Péter. „A Nyírbátor ellen maximálisan meg tudtuk valósítani a szakmai stáb taktikai elképzeléseit. Megérdemelt és magabiztos győzelmet arattunk. Végig kézben tartottuk a találkozót, és rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Már a vezetés megszerzése előtt adódtak előttünk komoly lehetőségek, de ezekkel még nem tudtunk élni.  Le a kalappal mindenki előtt, igazi csapatként funkcionáltunk ezen az összecsapáson” – mutatott rá rutinos védőnk, aki ebben a bajnoki szezonban már a harmadik gólját szerezte.

A megye I-ben a DASE 7-0-ra maradt alul a Hajdúböszörmény ellen a Böszörmény úti campuson. A DEAC II. is pont nélkül maradt, Katona László tanítványai a Hosszúpályi otthonában 3-1-es vereséget szenvedtek. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-10 18:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
A jelszó: támadás!

Biró Ádám * 2017-09-29 15:01:00

Responsive image
Bizakodva, de nem elbizakodottan

Biró Ádám * 2018-11-02 15:54:00

Responsive image
Feltörnék a gyöngyösi reteszt

Biró Ádám * 2018-08-31 13:40:00