Nyírbátorban vendégeskednek a labdarúgóink

2019-03-08 13:54:00

A kilencedik helyen álló egyetemi csapatunk a hatodik pozíciót birtokló Nyírbátor otthonában lép pályára az NB III 18. fordulójában. Nagy Róbert nehéz mérkőzésre készül, de szerinte a DEAC célja a három pont begyűjtése lesz. 

A DEAC labdarúgói a Tiszaújváros elleni vereség után Nyírbátorban szeretnének javítani, a harmadosztályú bajnoki vasárnap 14.30-kor kezdődik. Az ellenfél nem lesz ismeretlen egyetemi csapatunknak, hiszen Sáfár László tanítványai a téli felkészülés során edzőmeccset vívtak a nyírbátoriakkal, az összecsapást a vetélytárs nyerte meg 4–3-ra.

„Ebből a találkozóból nem szabad komoly következtetéseket levonni, ugyanis mindkét gárdát sérülések tizedelték. Úgy gondolom, nehéz dolgunk lesz a hétvégén, mivel a Nyírbátor egy masszív együttes, amit bizonyít, hogy az előző fordulóban az Egert 4–0-ra győzte le. A nyírbátoriaknál jó elegyet alkotnak a rutinos és a fiatal játékosok. Ennek ellenére nem feltett kézzel lépünk pályára, szeretnénk begyűjteni a három pontot” – nyilatkozta Nagy Róbert, aki kitért a Tiszaújváros elleni 2-0-s fiaskóra is. „Sajnos már az elején kaptunk két gólt, ami döntőnek bizonyult. A folytatásban adódtak előttünk komolyabb lehetőségek, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Nem szabad bánkódnunk, mennünk kell előre! Szoros a bajnokság, egy-két győzelemmel több helyet is előre lehet lépni, ezért is lesz fontos a nyírbátori mérkőzés” – mutatott rá Nagy.

A Nyírbátorral kapcsolatban olyan híreket is lehet hallani, hogy anyagilag nem áll stabil lábakon. Vajon a nehézség mennyire nyomja rá a bélyegét a labdarúgók teljesítményére?

„Én is hallottam erről, de úgy tudom, hamarosan rendeződni fog a helyzet. A pénzügyi problémák miatt nincs akkora nyomás a játékosokon, ez kiderült a legutóbbi fordulóban is. Szerintem ez a szituáció még jobb játékra ösztökélheti a nyírbátoriakat, ezzel is szeretnék bizonyítani, hogy megérdemlik az ideális körülményeket” – fogalmazott Nagy Róbert.

A szakmai stáb az eltiltott Kiss Lászlóra biztosan nem számíthat. Védőnk a Tiszaújváros ellen kapott piros lapot, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig három mérkőzésre szóló eltiltást rótt ki rá.

A megye I-ben a DASE az éremesélyesnek számító Hajdúböszörményt fogadja szombaton 14.30-tól a Böszörményi úti campuson, míg a Hosszúpályi-DEAC II. ütközeten vasárnap 14.30-kor indul útjára a labda. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-08 13:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
Győzelmet ért a parádés öt perc

Biró Ádám * 2018-11-18 11:12:00

Responsive image
Döntetlennel zárult a flúgos futam

Biró Ádám * 2019-05-26 21:38:00

Responsive image
Hagyományt teremtene a DEAC MINI Kupa

Biró Ádám * 2018-04-10 15:50:21