Vereséggel kezdtük a tavaszt

Frissítés: 2019-03-03 20:07:28

A DEAC labdarúgói a Tiszaújvárossal szemben 2-0-ra maradtak alul a 2019-es esztendő első bajnokiján. Egyetemistáink sorsát két korai gól pecsételte meg. Ugyan a második félidőben adódtak lehetőségeink, ám ezekkel sem tudtunk élni.

Vasárnap az NB III-ban is kitavaszodott, a DEAC a Tiszaújvárost fogadta a 17. fordulóban. Egyetemi csapatunkat a felkészülés alatt sérülések tizedelték, sajnos az évnyitót is többen kihagyták.

A bajnoki nem indult valami jól, mivel Pap Zsolt már a harmadik percben kilőtte Csúri kapujának a bal oldalát. Sokat nem teketóriáztak a vendégek, hiszen a 10. minutumban a korábban a DEAC-ot erősítő Nagy Dávid is betalált. A szünetben Sidibe és Bucz becserélésével próbálta felrázni a gárdát Sáfár László vezetőedző. A második félidő elején Kerekes került nagy helyzetbe, de Tóth Csaba kifogott rajta. Később Sidibe és Nagy Róbert egyaránt szépíthetett volna, de ezen a napon nem tudtuk bevenni a rivális kapuját. Elég paprikás meccset produkált a két egylet, amit alátámaszt, hogy a játékvezető hatszor is felmutatta a sárgát, sőt, Kiss László kiállítása miatt 10 emberrel fejeztük be az összecsapást.

A vereség miatt a kilencedik helyre csúsztunk vissza a táblázaton.

„Két egyéni hibából születtek a gólok. A második félidőben adódtak előttünk lehetőségek, de ezekkel nem tudtunk élni. Azzal is takarózhatnék, hogy a tavalyi alapcsapatból négyen kiestek, de azért bő a keretünk, hogy a hiányzókat pótoljuk. Nyilván ez is befolyásolta a meccset, de ennyire nem kellett volna. Nem tudom pontosan, hogy ők mikor térhetnek majd vissza, de valószínűleg nem a közeljövőben” – fogalmazott Sáfár László, aki a jövő heti bajnokira is kitért. „A Nyírbátor egy nagyon gyors csapat, veszélyesek a kontrái. Állítólag a hátterük nem valami stabil, ám ez nem jelent semmit. Másabb taktikával készülünk, vannak elképzeléseink, meglátjuk, mi sül ki belőle” – fogalmazott a vezetőedző.

Patócs Richárd számára az ősz nem alakult valami fényesen, de a tavaszi nyitányon a kezdőben kapott lehetőséget.

„Nehéz egy ilyen meccs után bármit mondani. A két korai gól eléggé megfogta a csapatot. Stabilan szerettünk volna védekezni, kapott gól nélkül akartuk zárni a találkozót, sajnos ez nem jött össze. Javítanunk kell a formánkon, főleg a fejekben kell rendet tenni. Mindent kiadtam magamból, próbáltam a legjobbamat nyújtani. Szerencsére több jó megoldásom is volt, és a párharcokból ugyancsak győztesen kerültem ki. Ugyan az eredmény nem ezt mutatja, de szerintem a csapat hasznára tudtam lenni” – mutatott rá Ricsi.

Megye I-es csapataink közül a DEAC II. a Monostorpályival 0-0-s döntetlent játszott, míg a DASE a Sárrétudvari otthonában 4-1-es vereséget szenvedett.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-03 19:59:00

további cikkek a témában
Responsive image
Túl az első edzőmérkőzésen

Biró Ádám * 2018-07-10 11:29:43

Responsive image
Rezes László a Digi Sporton

Biró Ádám * 2020-02-10 10:15:03