Bizakodva várják a tavaszi folytatást a megye I-es együtteseink

2019-02-27 09:49:00

A hétvégén a megye I-ben is folytatódik a küzdelem.  A DASE a Sárrétudvari otthonában vendégeskedik, míg a DEAC II. a Monostorpályit látja vendégül. A két gárda vezetőedzőjével a téli felkészülésről és a keretekben történt változásokról beszélgettünk.  

 

A 14. helyen álló DASE Kovács Miklós irányításával vág neki a tavaszi szezonnak. A csapat keretében komoly változások történtek, így a fiatal edzőnek kis túlzással új együttest kell építenie, ami időigényes folyamatnak ígérkezik.

„Távozott tőlünk Bernáth Csaba, Sütő Balázs, Mester Norbert és Németh Gergely. Helyükre 8 új játékos érkezett, de szerencsére a csapat magja együtt maradt.  Öt hétből állt a felkészülésünk, amit elterveztem, azt sikerült megvalósítanunk. Hogy mit gondolok a Sárrétudvariról? Jó képességű labdarúgók alkotják ellenfelünk keretét. Talán a szervezettségünkkel tudjuk őket meglepni. Sajnos a hétvégén több futballistára nem számíthatok, mivel sokaknak még nincs rendben a játékengedélye. Kissé furán hangozhat, de a szombati meccsen nem elsősorban az eredmény érdekel, hanem a mutatott játékra vagyok kíváncsi” – nyilatkozta Kovács Miklós, aki Dér István örökébe lépett.

 

Győztes rajtban bíznak

 

A DEAC II. a télen Bernáth Csabára, Ménes Mátéra, Olajos Istvánra és Dénes Sándorra csapott le. Katona László alakulatának Magyar Attila és Nagy Krisztián intett búcsút. A tréner mindkét játékos távozását sajnálja, de mégsem elégedetlen a változások miatt.

„Összességében pozitívnak gondolom a mérleget, szerintem erősödtünk. A felkészülésünk eléggé ellentmondásosan alakult, így nagy kérdés, hogy ez miként hat a tavaszi szereplésünkre. Hetente három edzést tartottam, emellett több felkészülési meccset is játszottunk. A Téglást, a Nagyrábét és a DASE-t is legyőztük, utóbbit gólgazdag találkozón, de a Sárrétudvaritól vereséget szenvedtünk. A Sárrétudvari ellen az első 30 percben abszolút domináltunk, ekkor kifejezetten tetszett, amit láttam. Újoncként vágtunk neki a megye I-nek, a nyáron gyakorlatilag kicserélődött a gárda, és az ősszel úgy éreztem, hogy nem álltunk még teljesen össze. Jelenleg tizenegyedikek vagyunk, szeretnénk egy-két pozíciót előrelépni. Az elmúlt évekhez képest erősödött a bajnokság mezőnye, emelkedett a színvonal” – mutatott rá Katona László, aki a Monostorpályi elleni meccsel kapcsolatban elmondta, győzelmi szándékkal lépnek a pályára, szeretnék itthon tartani a három pontot.

A hétvégi program:

Sárrétudvari-DASE szombat, 13 óra
DEAC II.-Monostorpályi szombat, 14 óra


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-02-27 09:49:00

további cikkek a témában
Responsive image
Salgótarjánban is a győzelem a cél

Biró Ádám * 2018-11-16 13:56:00

Responsive image
Feltörnék a gyöngyösi reteszt

Biró Ádám * 2018-08-31 13:40:00