Sikeres bajnoki főpróbát tartottak futballistáink

Frissítés: 2019-02-26 20:41:59

Az NB III-ban szereplő Debreceni Egyetem csapata a Putnok ellen vívta utolsó felkészülési mérkőzését, Sáfár László együttese 3-2-re múlta felül a riválisát. Vasárnap már tétmeccs vár a játékosokra, a Tiszaújváros érkezik a cívisvárosba.

A DEAC-Putnok összecsapás első félidejében mindkét alakulat előtt adódtak lehetőségek, ám ezekkel nem sáfárkodtak jól az alakulatok. A térfélcsere után már kinyílt a gólcsap, csapatunk Balogh Krisztián szabadrúgásával szerezte meg a vezetést. A vendégek Lajkó Csanád révén egyenlítettek, de a DEAC Patócs Richárd és Csörgő Krisztián találataival leszakította magáról a putnokiakat. A Putnok erejéből végül csak szépítésre futotta, Sáfár László tanítványai 3-2-es győzelemmel hangoltak a Tiszaújváros elleni hétvégi bajnokira.

„Jó iramú mérkőzésen tudtunk diadalmaskodni. Az edzői utasításokat maximálisan betartottuk. Már az ellenfél térfelén letámadtunk, ennek köszönhetően többször labdát szereztünk. Az első félidőben több helyzetet dolgoztunk ki, de ekkor még nem sikerült bevennünk a Putnok kapuját. A második játékrészben szerencsére a gólok is jöttek. Olyan teljesítményt nyújtottunk, amelyre bátran építhetünk a bajnokságban” – nyilatkozta Patócs Richárd.

Patócs is főszerepet vállalt a sikerből, hiszen a DEAC második találata az ő nevéhez fűződik.

„Miután egyenlítettek a putnokiak, a középkezdésből egy formás akciót vezettünk, amelynek végén én tettem fel az i-re a pontot. Kellett ez a gól az önbizalmamnak, hiszen az első félidőben két komoly lehetőséget is elpuskáztam” – elevenítette fel a 21 éves futballista.

Csapatunk januárban kezdte meg a felkészülést, a szakmai stáb az elkövetkező napokban már az utolsó simításokat fogja végrehajtani, hiszen vasárnap jön a Tiszaújváros, és folytatódik a küzdelem a harmadosztályban. A találkozó vasárnap 14.30-kor kezdődik.

„Az elmúlt hetekben különböző betegségek és sérülések hátráltatták a munkát, de a felkészülés végére összeállt az együttes. Győzelemmel kívánjuk kezdeni az évet, szeretnénk a szurkolóinkat jó játékkal kiszolgálni. Reményeim szerint a vasárnapi mérkőzésen nekem is bizalmat szavaz a szakmai stáb” – fogalmazta meg óhaját Patócs.

Ricsi számára az őszi szezon nem a tervei szerint alakult, a bajnokságban csupán nyolc mérkőzésen lépett pályára. A fiatal játékos abban bízik, hogy az elkövetkező meccseken nagyobb szerepet kap majd.

„ Sajnos a nyáron strandfocizás közben megsérültem, és nem volt esélyem visszakerülni a kezdőbe. A téli felkészülést végigcsináltam, jó erőben érzem magam. Mindenképpen többet szeretnék játszani a tavasszal” – zárta mondandóját egyetemi csapatunk tehetsége.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-02-26 20:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Óriási siker: az NB III-ban a DEAC!

Biró Ádám * 2017-07-20 11:59:17

Responsive image
Feltörnék a gyöngyösi reteszt

Biró Ádám * 2018-08-31 13:40:00

Responsive image
Három gólt lőve győztük le a mumusunkat

Biró Ádám * 2019-05-20 00:02:44