Szombaton visszavághat a Jászberénynek a DEAC

2019-01-18 10:30:00

Szombaton Jászberénybe látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 16. fordulójában. Bár tavaly még a kiesés ellen folytattak harcot egymással a felek, a 18 órától kezdődő találkozót nyugodtan lehet a forduló rangadójának is nevezni.

A JKSE együttese a 2018-19-es kiírás egyértelmű meglepetéscsapata, kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy a tavaly 12. helyen végző jászságiak az alapszakasz felét elhagyva a dobogós helyekért küzdenek majd. Az év végén kiharcolt kupaindulás is bravúrnak számít a maga nemében, de Nikola Lazics együttese az új évben sem viccel, előbb a Paksot győzték le idegenben, míg az előző fordulóban a Zalaegerszeget fektették két vállra odahaza. November elején a Körmend elleni hazai vereség után 2-4-es mérleggel még csak a tabella alsó felében szerénykedtek, ám az azóta lejátszott 9 mérkőzésükből 8-at megnyertek, csak a címvédő, listavezető Szolnoki Olaj otthonában kaptak ki öt ponttal.

Tovább növeli a vendéglátók esélyeit, hogy mindezidáig ők az egyetlen együttes a bajnokságban, akik győztesen tudtak távozni az Oláh Gábor utcáról. A Debrecenben 27 pontot hintő Remon Nelson azonban ezt követően súlyos sérülést szenvedett, de jászberényi vezetőség nem sokáig tétlenkedett, és Damier Pitts személyében megtalálta helyettesét. Bár szezon közben nem egyszerű minőségi játékost igazolni, az amerikai hátvéd telitalálatnak bizonyult, meccsenkénti 21.7 pontjával még Milos Boriszovot is megelőzi. A Pantelics-Alexandrov duó a bajnokság egyik legfélelmetesebb párosát alkotja a palánkok alatt, Orlando Coleman a lendületet, Miljan Rakics pedig a rutint biztosítja a csapatnak. A magyarok nem sok lehetőséghez jutnak, de Kerpel-Fronius Balázsra, Czirbus Györgyre és a korábban Debrecenben is megforduló Cseh Györgyre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni.

A bajnokság rendkívül kiélezett idén, ugyanis az 5. helyezett Paksot, és a 11., azaz alsó házi pozícióban lévő Alba Fehérvárt mindössze két győzelem választja el egymástól. A DEAC jelenleg a nyolcadik, de ahhoz, hogy meg is tartsa pozícióját Berényi Sándor együttese, idegenben is el kell kezdeniük nyerni. Kulcsfontosságú lehet, hogy melyik csapat tudja uralni a palánk alatti területeket, ebben a kisebb sérüléséből felépülő Daniel Amigo is a debreceniek segítségére lehet. Bár a JKSE a szombati mérkőzés esélyese, a cívisvárosiak koránt sem esélytelenül lépnek pályára szombaton, főleg ha át tudják menteni a Kecskemét ellni győzelem alatt mutatott küzdeni akarást.

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-01-18 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Későn ébredt a DEAC

DEAC * 2020-01-10 21:34:24

Responsive image
Alakul a DEAC kerete

DEAC * 2017-08-09 17:15:06

Responsive image
Nem sikerült a bravúr Kecskeméten

DEAC * 2018-03-24 22:55:00