Sima vereség Körmenden

Frissítés: 2019-01-10 09:02:14

31 pontos vereséget szenvedett a DEAC az NBI A-csoportjának 14. fordulójában Körmenden. Bár Berényi Sándor együttese az első félidőben még jól tartotta magát, a gyenge védekezésnek köszönhetően a fordulás után esélyük sem maradt a győzelemre.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a Körmend agresszív védekezésére alapozva rögtön ellépett, de Boriszov vezérletével tartotta a lépést a DEAC. Hammonds kosarával már 12-7-et mutatott az eredményjelző, ám a pontos dobásaiknak köszönhetően tapadtak a házigazdákra a debreceniek. A minimális körmendi vezetés állandósult, a szakmai stáboknak elsősorban védő oldalon lehetett hiányérzete. A negyed hajrája a vasiaknak sikerült jobban, s egy 7-2-es futással megnyugtató előnyre tettek szert.

A második játékrészben ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, a körmendi publikum rendkívül látványos összecsapást láthatott. A negyed derekán a csereként beszálló Csorvási és Bradford hozott lendületet a játékba, a különbség pedig először hízott kétszámjegyűre. Berényi Sándor magához is hívta övéit, az egyperces fejmosás pedig még időben jött, és a mérkőzés során először –és utoljára- sikerült szorítani a védekezésen, így a félidőhöz közeledve kettőre zárkóztak Bognárék (44-42). A második tíz perc zárása sem sikerült azonban jól a DEAC-nak, a hátsó alakzat újra szétesett, a Körmend pedig minden megingást kihasználva 55-48-as vezetésre tett szert a nagyszünetre.

A fordulás után Price ziccerével újra tíz volt közte, a cívisvárosiaknál pedig egyedül Amigo tudott felmutatni valamit, de ő is csak támadásban. A kőkemény hazai letámadásnak idővel meg lett az eredménye, a DEAC egyre pontatlanabbá vált támadásban, a nagy sebességgel kosárlabdázó Ferencz Csabáék pedig átrohantak rajtuk (69-54). Nem adták fel azonban a hajdúságiak, s egy időkérést követően egy 6-0-s futással újra tízen belül kerültek. Fellángolásuk azonban tiszavirág életűnek bizonyult, hiába forgatta csapatát Berényi Sándor, teljesen elvesztette a ritmust a DEAC, a vendéglátók pedig 17 ponttal megnyerve a negyedet gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést.

Az utolsó tíz percre már nem maradt sok kérdés, a Körmend Bradford kosarával a százpontos határt is átlépte, sőt meg sem állt 113-ig. A hazaiak bizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén, s tartják őket a címvédő Szolnoki Olaj legnagyobb kihívójának, győzelmük még ilyen arányban is teljesen megérdemelt. A DEAC-nak nem sok ideje marad keseregni, ugyanis vasárnap újra hazai pályán bizonyíthatnak, az ellenfél a közvetlen rivális Kecskemét lesz.

EGIS Körmend – DEAC 113-82 (30-22, 25-26, 31-14, 27-20)

Körmend:  Thames 4, Price 18/3, Ferencz 18/12, Hammonds 21/3, Delas 6 cserék: Csorvási 10, Bradford 18/6, Németh 16/6, Takács 2, Oroszi -, Lajsz -.

DEAC: Dugat 16/3, Manigat 19/6, Boriszov 15/9, Ivosev 15/9, Amigo 7 cserék: Bognár 4, Polyák -, Omenaka 6, Velkey -, Kósa 6.

Berényi Sándor: Sajnos rengeteg eladott labdánk volt, az első félidőben csak a jó dobószázalékunknak köszönhetjük, hogy partiban tudtunk lenni. Előre megbeszélt szituációkat rontottunk el rendszeresen védekezésben, ráadásul a hátvédeinket sem tudtuk mentesíteni a nyomás alól úgy, ahogy szerettük volna. Kétszer három percig nem volt tartása a csapatnak, a nagy különbség gyakorlatilag ennek köszönhető, de ez sem volt újdonság, hogy a Körmend képes erre odahaza. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, emellett jó volt látni azt a fogadtatást, amit Patonay Imre kapott a szurkolóktól, akik nem felejtették el, hogy ki a körmendi kosárlabda legnagyobb alakja.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-01-09 20:38:00

további cikkek a témában