Nehéz idegenbeli mérkőzés vár a Berényi-csapatra

2019-01-07 15:25:00

Körmendre látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportos Bajnokság 14. fordulójában. A szerdán 18 órától kezdődő találkozón nem lesz egyszerű dolga Berényi Sándor együttesének, mivel a vasiak eddig veretlenek odahaza.

Két győzelemmel zárta a 2018-as esztendőt a DEAC, ezzel eldőlt, hogy a klub története során először vehet részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Az Alba Fehérvár és a Pécsi VSK legyőzése után a hajdúságiak az alapszakasz felénél -7-6-os mérleggel- a nyolcadik helyen állnak, így a kupaindulás mellett a bajnokságban is az elvárásoknak megfelelően szerepelnek.

-Nagyon örülünk, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe, szerintem nem elképzelhetetlen a továbbjutás, de ehhez mindenképp egy jó sorsolás kell. Az első körben azt gondolom, hogy a Szolnokot és a Körmendet jó lenne elkerülni, hiszen ők kiemelkednek a bajnokságból. Felszabadultan kell játszanunk, egy jutalomjátékként kell felfognunk a kupadöntőt, a négy közé jutás hatalmas eredmény lenne, de a keddi sorsolás után okosabbak leszünk. Remélem, hogy a bajnokságban is tudjuk folytatni a jó szereplésünket, és egy stabil hazai pálya mellett idegenben is elkezdünk meccseket nyerni. Célunk továbbra is a középház, ezt követően pedig a rájátszás kiharcolása. –vélekedett a DEAC hátvédje, Kozák Márton.

A Körmend jelenleg az előkelő második helyen áll a bajnokságban, ráadásul hazai pályán mindezidáig nem találtak legyőzőre. Ferencz Csabáék mind a hét mérkőzésüket megnyerték odahaza, ami az idegenben nyeretlen DEAC-nak nem sok bizakodásra adhat okot. A két együttes őszi összecsapása már annál inkább, ugyanis a cívisvárosiak szeptember végén 82-78 arányban győztek az Oláh Gábor utcán.

-Valamivel több időnk volt felkészülni a Körmendből, hiszen a többiekkel ellentétben mi hét közben játsszuk le a mérkőzést. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen mély rotációval rendelkeznek, de igyekeztünk kielemezni a kulcsjátékosaikat. Igyekszünk felkészülni a játékaikból és az egész pályás letámadásukból, de győzelemhez már-már tökéletes játékot kéne nyújtanunk. Egyszer már sikerült őket legyőznünk a szezon elején, és bár bravúr lenne Körmenden is nyerni, mi mindenképpen így fogunk hozzáálni. –zárta szavait a fiatal játékos.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-01-07 15:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sima vereség Körmenden

DEAC * 2019-01-09 20:38:00

Responsive image
Ivosev érkezik Ramstedt helyére

DEAC * 2018-11-02 09:56:00