A Pécs ellen zárja az évet a DEAC

Frissítés: 2018-12-30 11:19:00

Vasárnap 17:30-tól újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata, ezúttal a tabella első harmadához tartozó Pécsi VSK-t látják vendégül. A naptári év utolsó fordulójában az is eldől, hogy ki vehet részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjén, melyre még a hajdúságiaknak is van esélye.

A PVSK nem éppen a legjobb formában érkezik az Oláh Gábor utcára, ugyanis a sokáig a dobogón tanyázó pécsiek a legutóbbi öt találkozójukból négyet elveszítettek. Csirke Ferenc együttese azonban így is az előkelő ötödik helyen áll, köszönhetően a kiváló szezonrajtjuknak, mely alatt egy vereség mellett 6 győzelmet is összeszorgoskodtak. A DEAC vasárnapi ellenfele ugyanakkor jobban felkészülhetett az év utolsó összecsapására, ugyanis a Karácsony utáni hétközi fordulót ők már korábban lejátszották, igaz, ezen elvesztették hazai veretlenségüket a ZTE ellen.

-Nagyon kevés felkészülési idő állt rendelkezésünkre, de minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy fel tudjunk készülni az ellenfélből, és saját magunkkal is tudjunk foglalkozni. –mondta a mérkőzésről Bognár Kristóf.

A Pécs a közvetlen elittel ellentétben négy légióst szerepeltet, ehhez azonban egy összeszokott, minőségi magyar mag tartozik. Csirke Ferenc vezetőedző évek óta a rájátszásba kormányozza csapatát, idén talán még ennél is tovább juthatnak.

-Két légiósuk is sok éve játszik már Magyarországon, Budimir már hosszú idő óta a pécsieket erősíti, de Csiricset sem kell bemutatni a hazai szurkolóknak, hiszen több csapatban is meghatározó tudott lenni. Taylor személyében egy nagyon jó légióst sikerült szerezniük, tavaly Németországban kosarazott, idén pedig szinte minden mutatóban ott van a legjobbak között a bajnokságban. –folytatta az Alba ellen 19 pontot dobó erőcsatár.

A Magyar Kupa szempontjából nincs könnyű helyzetben a DEAC, hiszen bár több pozitív forgatókönyv is létezik, reális esélye talán csak egynek van. A hajdúságiak biztosan bejutnak a nyolcas döntőbe, amennyiben legyőzik a PVSK-t, a Sopron pedig kikap odahaza az Alba Fehérvártól (részletes esélylatolgatás ITT).

-Most már nem lehet hibáznunk, azon vagyunk, hogy rajtunk már ne múljon semmi, de tudjuk, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. A kupába jutástól függetlenül a PVSK elleni siker lendületet adhat nekünk a 2019-es esztendőre, hiszen a bajnokságban a céljaink nem változtak, és szeretnénk bejutni a középházba, és onnan a legjobb nyolcat jelentő rájátszásba. Az Alba ellen fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink, ilyet mióta Debrecenbe igazoltam, még nem tapasztaltam, de mindenki azt mondta, hogy nagyon rég volt ilyen hangulat a csarnokban. Remélem a Pécs ellen is hasonlóban lesz részünk, melyet a győzelemmel tudunk majd meghálálni. –zárta szavait a csapatkapitány.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-28 17:00:00

további cikkek a témában