Hazai pályán javíthat a DEAC

2018-12-25 19:00:00

Az Alba Fehérvárt fogadja csütörtökön a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 12. fordulójában. A 18 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő találkozó várhatóan parázs csatát hoz majd, ugyanis mindkét együttes szeretne csatlakozni a tabella első feléhez.

A székesfehérvári kosárlabdacsapat finoman fogalmazva sem úgy kezdte a szezont, ahogyan az az elmúlt évtizedek eredményei alapján elvárható lett volna tőlük. A FIBA Europe Cupban is érdekelt Alba egyelőre nagyon nem találja a ritmust, jelenleg az alsóházi rájátszást érő 11. helyen szerénykednek 4-7-es mérleggel. A gyenge szereplésnek következményei is voltak, előbb szerződést bontottak Jacobi Boykins-szal, helyét Martin Zeno vette át, majd a vezetőség felmentette a munkavégzés alól a klub sikeredzőjét, Dzunics Braniszlavot. Az új vezetőedző kinevezését házon belül oldotta meg a klub, az U20-as csapat addigi trénerét, a 38 esztendős spanyol Jesus Ramirezt kérték fel a csapat irányítására.

A játékoskerete alapján előzetesen éremesélynek tartott gárda háza táján érezhetően nem stimmel valami, jelenleg sorozatban öt vereségnél tartanak. Az Alba Regia Sportcsarnok idén korántsem akkora oroszlánbarlang, mint korábban, hat meccsből mindössze hármat tudtak eddig megnyerni odahaza, ráadásul az 1-3-as idegenbeli mérlegük sem túl fényes. Legutoljára november 3-án tudtak nyerni az NBI-ben, akkor közel 30-al verték a szintén gyengélkedő Szegedet.

A DEAC gyenge idegenbeli szereplése ellenére az Oláh Gábor utcán nagyon stabil teljesítményt nyújt, hat fellépésükből ötször győztesen hagyták el a pályát. Az 5-6-os mérleg jelenleg a 10. helyre elég, ám a hatodik pozícióban álló Szombathely jelenleg csak egy győzelemmel tart előrébb. Az alapszakasz feléig már csak két forduló van hátra, ami azért is fontos, mert az ekkor első nyolc helyen álló csapat vehet majd részt a Magyar Kupa döntőjében. Berényi Sándor együttesének ehhez mindkét idei mérkőzését meg kellene nyernie, de a tabella sűrűsége miatt még így is többtényezős az egyenlet.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-25 19:00:00

további cikkek a témában