Sopronban törheti meg idegenbeli negatív szériáját a DEAC

2018-12-20 17:00:00

Szombaton Sopronba látogat a DEAC az NBI A-csoportos Kosárlabda Bajnokság 11. fordulójában. A 18 órától kezdődő találkozó tétje nem kicsi, ugyanis a jelenleg ötvenszázalékos mutatóval álló csapatok közül az egyik óriási lépést tehet a Magyar Kupa részvétel felé.

Mindkét együttes győzelemmel készült az összecsapásra, igaz a DEAC a tabella első feléhez tartozó Zalaegerszeget verte meg közel húsz ponttal, míg a Soproniak a sereghajtó, eddig nyeretlen TF-Budapest otthonában nyertek a végjátékban. Az egyaránt öt győzelemmel és öt vereséggel rendelkező csapatok jelenleg a 8. és a 9. helyet foglalják el. –A ZTE elleni meccs előtt volt egy kis szünetünk, illetve ebben az időszakban tovább tudtuk csiszolni a játékunkat. Sikerült nagyon jól felkészülnünk belőlük, és ez szerintem látszott is a játékunkon. A Sopron fővárosi sikere azt gondolom, hogy sokkal értékesebb, mint azt sokan gondolják, a TF kezdi felvenni az A-csoport ritmusát, előbb vagy utóbb el fogják kezdeni megnyerni a meccseiket. –vélekedett az előző fordulóról Velkey János.

Az SKC a hajdúságiakhoz hasonlóan elsősorban otthon nyújt kiemelkedőt, és bár az utolsó hazaijukon kikaptak a Zalaegerszegtől, komoly skalpokat gyűjtöttek már be odahaza. Sabáli Balázs együttese hazai környezetben eddig legyőzte a Szombathely, a Kaposvár és a Paks gárdáit, illetve a mezőnyben egyedüliként két vállra fektették a címvédő Szolnoki Olaj KK-t. A statisztika nem a DEAC mellett szól, ugyanis a debreceniek idegenben mindezidáig még nyeretlenek. –Sajnos idegenben egyelőre nem jön ki a lépés, ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a Szolnok elleni meccs kivételével mindig egyenrangú ellenfelei voltunk riválisunknak, és nem adtuk olcsón magunkat. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, a ZTE elleni siker és a mutatott játék önbizalmat ad nekünk, és bár nem lesz egyszerű, de szerintem Sopronban megszakítjuk a rossz sorozatunkat. –mondta vajkezű hátvéd.

A Magyar Kupán az alapszakasz felénél a tabellán az első nyolc helyet elfoglaló csapat vehet részt, így a bajnoki pontok megszerzése mellett külön pikantériája is lesz a meccsnek. –Jó lenne, ha ott lehetnénk a kupadöntőn, de nem csak emiatt szeretnénk nyerni szombaton, idegenben is el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket. Öt amerikaival állnak fel, akik közül a két hátvédjük a legveszélyesebb, a semlegesítésüket mindenképp meg kell oldanunk. A légiósokon kívül Takács, Dénes, Supola és Molnár is tapasztalt játékosok, így mély rotációval rendelkeznek. A védekezésen és a lepattanózáson lesz a legnagyobb hangsúly, és jó lenne végre idegenben is egy elfogadható dobóformát kifogni. –zárta szavait Velkey.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-20 17:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Évértékelő Berényi Sándorral

DEAC * 2019-05-17 17:50:00

Responsive image
Dallas Lauderdale újra a DEAC-ban

DEAC * 2018-02-13 11:00:00