Újra hazai pályán a DEAC

Frissítés: 2018-12-13 09:27:56

Három hét szünet után pénteken újra pályára lép a DEAC az NBI A-csoportjának 10. fordulójában. Berényi Sándor tanítványai 18 órától a tabella negyedik helyén álló Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A Debreceni Egyetem kosarasai jelenleg négy győzelemmel és öt vereséggel a 11. helyen állnak a bajnokságban, bár mindössze egy sikerrel vannak lemaradva az ötödik Szombathelytől. A DEAC legutóbb Pakson szenvedett vereséget, ám bizakodásra adhat okot, hogy eddigi öt hazai mérkőzésükből négyszer győztesen hagyták el a pályát. A Zalaegerszeg 6-3-as mérleggel jelenleg a negyedik, az előző fordulóban a Sopron hazai veretlenségét vették el.

-Szerintem eddig ők a legnagyobb meglepetései a bajnokságnak, hiszen sok fiatallal vágtak neki a szezonnak, mégis a tabella első harmadában vannak. A kezdőötösük nagyon tapasztalt, nagyon jól működnek együtt, és a kispadról beszállók is lendületet tudnak vinni a játékukba. Eddig idegenben is jól szerepelnek, de szerencsére egy meccset leszámítva mi is stabilak vagyunk idehaza. Jó és kiélezett találkozóra számítok. –vélekedett a ZTE elleni rangadóról Kósa Tamás.

Pénteken pályára lép az NBI két legtöbb pontot szerző játékosa, s bár nem valószínű, hogy sokszor szembekerülnek egymással a pályán, Milos Boriszov és Dustin Ware játékáért mindenképpen érdemes lesz kilátogatni. A zalaiaknál több jó egyéni teljesítmény van eddig a szezonban, Andrij Agafonovval például olyannyira elégedettek a vezetők, hogy a héten aláírták vele a következő szezonra szóló szerződését is.

-Az egykori válogatott Szabó Zsolt az oszlopa a csapatnak, ő egy rutinos magasember, aki összefogja a társaságot. Ware és a tavaly Kecskeméten nagyon jó szezont futó Thompson semlegesítése kulcsfontosságú lesz, nagyon jó hátvédpárt alkotnak, de a bajnokság egyik legjobb centere, Agafonov kikapcsolása sem lesz egyszerű feladat. –folytatta a debreceniek bedobója.

Mindkét gárda számára nagy téttel bír a találkozó, ugyanis a ZTE stabilizálhatja helyét a legjobbak között, míg a DEAC egy győzelemmel akár a legjobb nyolc között is találhatja magát. Bár az alapszakasz feléig még négy mérkőzés van hátra, a csapatok ilyenkor már fél szemmel a tabellát is figyelik, hiszen december végén eldől, hogy ki lesz ott a Magyar Kupa döntőjén.

-Elsősorban mindig a következő ellenfelünkre koncentrálunk, de az öltözőben azért már szó esett róla, hogy szeretnénk ott lenni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ha biztosra akarunk menni, akkor a hátralévő négy mérkőzésből legalább hármat meg kell nyernünk. A sorsolásunk nem egyszerű, viszont háromszor is itthon játszunk, úgyhogy szerintem nem lehetetlen küldetés a nyolcba jutás. –zárta szavait Kósa.

A pénteken 18 órától kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-12 09:20:00

további cikkek a témában