A Kaposvárt fogadjuk pénteken

2018-11-14 14:20:00

A Kaposvári KK együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 8. fordulójában. A pénteken 18 órától kezdődő mérkőzés megnyerésével Berényi Sándor együttese újra elérheti az ötvenszázalékos mérleget, és csatlakozhat a tabella első feléhez.

A 11. helyen álló DEAC a 12. Kaposvárt látja vendégül. A számok alapján egy alsóházi rangadónak tűnhet, de ismerve a csapatokat, és az idei bajnokság kiegyensúlyozottságát, egy nagyon színvonalas mérkőzés elé nézünk. A vendégek egyelőre a várakozások alatt teljesítenek, az újonc TF-Budapest legyőzése után sorozatban ötször kaptak ki, igaz, a Szeged elleni hazai fiaskót leszámítva vállalható vereségeket szenvedtek. Fekete Ádám tanítványai a legutóbbi két fordulóban már több, mint bíztató játékot mutattak, Pakson csak két ponttal maradtak alul, míg legutóbb könnyedén verték otthon a Zalaegerszeget.

A gyenge kezdés miatt légióst is cseréltek a somogyiak, Toney McCray helyét Kasey Sheperd vette át. A KKK eddigi legjobbja a Reggie Johnson, de a kaposváriak évek óta stabil palánk alatti duója, Marco Spica és Heindlein Roland is jó számokat produkál. A tavaly még a DEAC-ban szereplő Ivan Lilov teljesítménye eddig meglehetősen hullámzó, ami a papíron erős Markovics Luka, Halász Ákos, Baki Gergely, Harazin Tamás magyar magra is igaz.

Berényi Sándor együttese 3-4-es mérleggel áll a bajnokságban, kis szerencsével ez akár fordítva is lehetne, ami számszerűen akár az ötödik helyet is jelenthetné. Velkey Jánosék ráadásul több értékes győzelmet is arattak már, a Körmend mellett a szintén nemzetközi kupainduló Szombathelyet is két vállra fektették.  Bár kedvező helyzetben van a DEAC, a vezetőség a célok megvalósítása érdekében Adam Ramstedt helyére leigazolta a tavaly a kaposváriaknál kiemelkedő szezont futó Ivosev Tamást, aki így volt kenyéradója ellen mutatkozhat be a debreceni közönségnek.

Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban eddig meglehetősen stabil teljesítményt nyújtanak a cívisvárosiak, a Körmend, a Falco és a TF-Budapest elleni győzelmük mellett csak egyetlen Jászberény elleni vereség árválkodik. A Kaposvár ezzel szemben idegenben még nyeretlen, Szombathelyről, Sopronból és Paksról is vereséggel távoztak. Az első hét forduló bizonyította, hogy a kötelező győzelem fogalma az idei bajnokságban gyakorlatilag nem létezik, de a kitűzött célok érdekében pénteken a DEAC-nak nagyon fontos lenne egy újabb hazai győzelem.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-11-14 14:20:00

további cikkek a témában