Ivosevnél a rájátszás a minimum

2018-11-13 13:45:00

Ivosev Tamás az elmúlt héten csatlakozott a DEAC kosárlabdacsapatához. A 2017-18-as Magyar Bajnokság legjobbjával a 3x3-ról, a nagypályás kosárlabdára való átállásról, a Kaposvár elleni bajnokiról és a célkitűzésekről is beszélgettünk, de azt is elárulta, hogy ő vagy Milos Boriszov lesz e a csapat vezére.

Először is gratulálok a 3x3 World Tour Master bajnoki címedhez. A debreceni fordulón kívül még négy állomást és a nagydöntőt is veretlenül nyertétek.

-Amikor a 3x3-as magyar válogatott után csatlakoztam a Novi Sadhoz, akkor se én, se a csapattársaim nem gondoltuk volna, hogy ilyen jól fog elsülni. Az, hogy mind a 32 mérkőzésünket meg tudtuk nyerni a szezonban, az nem csak a 3x3-ban, de bármely más sportban is egyedülálló. Nagyszerű élmény és tapasztalatszerzés volt ez számomra, de most már újra az öt az öt elleni játékon van a hangsúly.

Szolnokon még érezhetően kerested a ritmust. Véleményed szerint mennyi időre lesz szükséged az átálláshoz?

-Szerintem hamarabb fogok tudni átállni, mint azt előzetesen vártam. Az öt az öt elleni játékban elég volt egy hét, hogy felvegyem a ritmust, inkább a csapatot, az új csapattársakat kell megszoknom, hiszen a srácok már közel négy hónapja dolgoznak együtt. Az első hét mindig nehéz, az orvosi vizsgálatok, a költözés és egyéb dolgok miatt nem könnyű felpörögni. Szolnokon nem vállaltam sok dobást és egy-egyet, de tudom, hogy a jövőben sokkal több felelősségem lesz. Összességében ezt a két hetet szántam arra, hogy megszokjam az új közeget, és ezt pénteken szeretném is bizonyítani.

A debreceni közönségnek pont a tavalyi csapatod ellen fogsz bemutatkozni. Hogyan készülsz a mérkőzésre?

-Úgy készülök, mint minden másik mérkőzésre, az, hogy tavaly még ott játszottam, sok szép emlék fűz Kaposvárhoz, és sok barátom is van ott, nem befolyásol semmit. A kosárlabda pályára mindig úgy tekintek, mit egy háborúra, pénteken is bemegyek, harcolok és megteszek minden tőlem telhetőt, utána majd lehet barátkozni. Az évek során megtanultam profin kezelni ezeket a dolgokat, nem lesz rajtam emiatt különösebb teher, és természetesen DEAC győzelmet várok.

Tavaly te voltál a MVP, idén viszont Boriszov a bajnokság egyik legjobbja. Kinek a csapata lesz a DEAC, Milosé vagy a tiéd?

Szerintem nem lesz ilyen, hogy enyém vagy tiéd, jól fogunk egymás mellett működni. Miloson sem lesz annyi teher, mint eddig, ha épp nem lesz pályán, akkor Henry Dugat mellett lesz még egy rutinos játékos, de ha együtt leszünk fent, akkor jól ki fogjuk egészíteni egymást. Más típusú játékosok vagyunk, Milos amellett, hogy nagyszerű védő is, egy kiemelkedő támadójátékos. Én pedig elsősorban a védekezésben lehetek a leginkább hasznára a csapatnak, de természetesen a támadásokból is szeretném kivenni a részem, még jobban megosztva ezzel a védők figyelmét.

Az eddigi eredmények után megoszlanak a vélemények a DEAC-ról. Szerinted meddig juthat a csapat?

Mindenképp a nyolc közé jutás a célunk, a soron következő két mérkőzésen ehhez tehetünk is egy nagy lépést a Kaposvár és a Paks legyőzésével. Nem szeretem előre megmondani, hogy hányadik helyen végzünk majd, de azt gondolom, hogy a rájátszás reális lehet számunkra, és én úgy állok hozzá, hogy ez a minimum.

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-11-13 13:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
A bajnokhoz látogat a DEAC

DEAC * 2017-10-10 14:00:00

Responsive image
DEAC-ZTE: Mindent vagy semmit!

DEAC * 2019-12-27 06:10:00