Esélyt sem hagyott a Szolnok

2018-11-10 18:45:00

24 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a címvédő Szolnoki Olaj KK otthonában. A jóval esélyesebb hazaiak már a harmadik negyed derekára eldöntötték mérkőzést, a cívisvárosiaktól csak fellángolásokra futotta.

Mindkét együttes a legerősebb összeállításban készülhetett a mérkőzésre, a debreceniek új igazolása, Ivosev Tamás pedig máris a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. Tóth Ádám közelijével indult a találkozó, melyre Amigo, majd Dugat válaszolt (2-4). A folytatásban kissé pontatlanná vált a DEAC játéka, a hazaiak pedig egy 8-1-es rohanással megléptek. Boriszov is megkezdte a pontgyártást, de az Olaj Murphy hárompontosával és kettő plusz egyes akciójával tovább növelte előnyét, Berényi Sándor időt is kért (18-10). A negyed második felében sem találták a ritmust a hajdúságiak, főleg a védekezéssel akadtak problémáik, így tízpontos szolnoki vezetéssel zárult a játékrész.

Omenaka blokkjával indult a második tíz perc, majd Dugat értékesített egy gyorsindítást és egy hárompontost (25-20). Manigat büntetőivel már csak három volt közte, de gyorsan magára talált a házigazda, egy 8-0-s futással szempillantás alatt újra kétszámjegyűre hízott a differencia. Velkey passzából Amigo talált be hosszú idő után, melyre Vojvoda azonnal válaszolt egy hárompontossal (36-24). A DEAC-nál ezúttal az utóbbi mérkőzéseken nagyon belelendülő Henry Dugat volt a legaktívabb, de Daniel Amigo is szépen dolgozott a leosztásokból. A Vojvoda-Murphy-Milosevics trió által húzott Szolnok azonban megállíthatatlannak bizonyult, így a Boriszovot szinte teljesen kikapcsoló címvédő a nagyszünetre 48-31-re meglépett.

A fordulás után hamar 20 pont fölé nőtt a vendéglátók fórja, Airington zsákolásával pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (52-31). Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a Szolnok nagyszerűen járatta a labdát támadásban, míg hátul nagyon stabilak voltak. Berényi Sándor hiába próbált ki több szerkezetet, egyik sem akart működni igazán, a jóval mélyebb rotációval rendelkező Olajnak mindenre volt válasza, így tovább nyílt az olló. A negyed végéhez közeledve Manigat és Polyák távolija révén zárkózott a DEAC, és Boriszov is kezdett magára találni, de ez is csak arra volt elég, hogy húszon belülre kerüljenek (70-52).

A záró felvonásra már nem maradt túl sok kérdés, az iramból jócskán visszavettek a felek, a hazaiak pedig őrizték előnyüket. Ivosev még érezhetően nem találta a ritmust, a tavalyi év legértékesebb játékosának még biztosan szüksége lesz néhány mérkőzésre, hogy újra formába lendüljön. A vége 24 pontos megérdemelt hazai győzelem lett, de az DEAC szempontjából az igazán fontos mérkőzés a következő fordulóban lesz, ugyanis az utolsó előtti helyen álló Kaposvárt fogadják Bognár Kristófék.

Szolnoki Olaj KK – DEAC 99-75 (25-14, 23-17, 22-21, 29-23)

Szolnok: Airington 11/3, VOJVODA 15/3, MILOSEVICS 16/3, Murphy 10/3, Tóth 11 cserék: Rowsey 12/3, Andrics 10/3, Kovács 8, Benke 6, Csák -.

edző: Dragan Alekszics

DEAC: DUGAT 16/6, Manigat 11/6, Boriszov 18/3, Ivosev -, AMIGO 13 cserék: Bognár 2, Omenaka 2, Polyák 6/6, Velkey 2, Kósa 3/3, Tóth 2.

 edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Kikaptunk egy nálunk jobb csapattól, akik jól játszottak, gratulálok nekik a győzelemhez. Voltak kisebb és nagyobb hibáink, amik egy Szolnok ellen nem férnek bele, gondolok itt elsősorban a faultjaink menedzselésére és a tranzíciós játékuk lelassítására. Levonjuk a mérkőzésből a tanulságokat, de nekünk most mennünk kell tovább, és a Kaposvár elleni fontos hazai bajnokira koncentrálni.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-11-10 18:45:00

további cikkek a témában