Az újonc ellen javíthat a Berényi-csapat

Frissítés: 2018-10-18 21:52:34

Ismét hazai pályán lép parkettára a DEAC együttese az NBI A-csoportos Kosárlabda Bajnokságban. A pénteken 17 órától kezdődő találkozón az újonc TF-Budapest lesz a cívisvárosiak ellenfele az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Bár egy Körmend elleni bravúrgyőzelemmel kezdték a bajnokságot a debreceni kosarasok, ezt követően Kecskeméten, majd hazai környezetben a Jászberény ellen is vereséget szenvedtek. Voltak bíztató periódusai a JKSE elleni találkozónak, de a nagyszerű dobóformát kifogó vendégek győzelemmel távoztak Debrecenből, rávilágítva ezzel a hajdúságiak hiányosságaira. -Mindenképpen nyernünk kell pénteken, szeretnénk kijavítani a múlt heti fiaskót. A Jászberénynél egy gyengébb játékerőt képviselő csapat érkezik hozzánk, csak a győzelem az elfogadható eredmény. –vélekedett az előttünk álló találkozóról Berényi Sándor vezetőedző.

A fővárosiak az előző szezonban nem kis meglepetésre nyerték meg a másodosztályt, az A-csoportban való indulásuk nagyon sokáig kérdőjel volt. A bajnokcsapat magját sikerült együtt tartaniuk, melléjük –nevükből is adódóan- tehetséges fiatalokat igazoltak, és már három idegenlégióst is szerződtettek. -Csak egy mérkőzést játszottak eddig teljes kerettel, hiszen a múlt héten érkezett hozzájuk egy új légiós. Ennek ellenére a játékaikból fel tudtunk készülni, és remélem, hogy ez kellő agresszivitással párosul majd. –folytatta a szakember.

Az újonc eddig még csak próbálkozik felvenni az A-csoport ritmusát, első két mérkőzésükön egy közel negyvenpontos zakóba futottak bele Kaposváron és Pakson. A legutóbbi fordulóban hazai pályán már voltak fellángolásaik a ZTE ellen, de az új amerikai légióssal kiegészülve is 25 pontos vereséget szenvedtek. A DEAC ezzel szemben a legutóbbi kisiklás után visszatérne a győzelem útjára, és stabilizálná helyét a tabella középső részében. -A JKSE ellen már Boriszov mellé Henry Dugat és Jahenns Manigat is fel tudott nőni támadásban, de az a találkozó azt gondolom, hogy a védekezésünkön ment el. Sokkal agresszívabbnak kell lennünk, és a csapaton belüli kommunikációban is előrelépést várok, emellett a taktikai fegyelem is döntő lehet. –zárta szavait Berényi Sándor.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-10-18 11:25:00

további cikkek a témában