Dinamikus játékot ígér Berényi Sándor a szezonnyitón

Frissítés: 2018-09-27 13:39:00

Pénteken 18 órától elkezdi a 2018-19-es szezont a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A nyár folyamán jelentősen átalakuló hajdúságiak az Egis Körmend együttesét fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Nyolc távozója is volt a holtszezonban a DEAC-nak, Farkas Attila Sopronba, Lajsz Gergely Körmendre, Ivan Lilov Kaposvárra, Jahmal Jones Szlovákiába, míg Goran Martinics Romániába igazolt. A szinte az egész idényt kihagyó Fekete Viktor Jászberényben folytatja, Molnár András és Dallas Lauderdale visszavonult, míg Isaiah Armwood nem fogadta el a klub ajánlatát, és jelenleg is keresi új csapatát.

Érkezőkben sem volt hiány, Polyák László Szolnokról, Milos Boriszov Szombathelyről, Henry Dugat Ukrajnából, Jahenns Manigat litvániából, Adam Ramstedt Svédországból, míg Daniel Amigo az Amerikai Egyetemi Bajnokságból (NCAA) tette át székhelyét Debrecenbe.

-Szeretnénk előrelépni az előző évekhez képest, ennek is köszönhető a csapat keretének átalakítása, a középházra és utána a rájátszásra is esélyes csapatot szeretnénk összehozni. Az új érkezők közül csak Polyák Laci és Milos Boriszov az, akit már ismertünk, a többiek esetében körül kellett járnunk, hogy a tudásuk mellett milyen személyiségű játékosokról van szó. Nem csalódtunk egyikükben sem, mindenki azt hozza eddig, amire számítottunk tőlük, de az csak az éles meccseken fog eldőlni, hogy kulcsszituációkban kire mennyire lehet számítani. –vélekedett az átalakult keretről Berényi Sándor.

Nem csak a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatánál de az egész NBI-ben nagy volt a mozgolódás, a szakemberek szerint minden idők egyik legerősebb bajnoksága elé nézünk. A kieső MAFC helyét a szintén fővárosi Serco TF-BP vette át, de gyakorlatilag az egész mezőnyről elmondható, hogy erősebb kerettel vág neki a szezonnak.

-Augusztus közepén elkezdtük a közös munkát, de csak másfél hete készülünk teljes kerettel. Kell még idő, hogy összecsiszolódjunk, de szerintem versenyképes csapatunk lesz. Szeretném, ha egy dinamikusabb, agilisabb és agresszívabb csapat képét muatatnánk, ennek megfelelően kicsit fiatalosabbra is sikerült a játékoskiválasztás, de ez is tudatos volt. –folytatta a vezetőedző.

Az előző szezonban a 4. helyen végző Egis Körmend idén is várhatóan a dobogós helyekért küzd majd, így nem vár könnyű feladat a cívisvárosiakra pénteken.

A Körmend már évek óta a legjobbak között van, nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Az első fordulóban nehezen tudunk még felvételekhez jutni az ellenfélből, ráadásul a felkészülés során a Körmend kerete is sokszor még hiányos volt. Gyakorlatilag megjósolhatatlan az összecsapás kimenetele, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel mutatkozzunk be a saját közönségünk előtt. –zárta szavait a szakember.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-27 12:20:00

további cikkek a témában