Évnyitó sajtótájékoztatót tartott NBI-es csapatunk

2018-09-27 10:10:00

Pénteken, hazai pályán kezdi meg a 2018-19-es szezont a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A 18 órától kezdődő találkozón az Egis Körmend lesz Berényi Sándor együttesének ellenfele az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Ennek kapcsán a DEAC szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, ahol a Debreceni Egyetemet Bács Zoltán kancellár, a várost Széles Diána Alpolgármester, a klubot pedig Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető, Becsky István szakosztályvezető, Berényi Sándor vezetőedző és Bognár Kristóf csapatkapitány képviselte.

A Debreceni Egyetem Rektori tanácstermében Bács Zoltán kancellár első felszólalóként elmondta, hogy az egyetem nagyon büszke arra a légkörre, ami a kosárlabdacsapata körül kialakult.

Széles Diána alpolgármester szerint egyedülálló, amekkora egyetértésben az egyetem és a város dolgozik minden téren, így a sportban is.

-A város és az egyetem közösen gondolkodik, ami Nyugat-Európában vagy Amerikában már régóta sikeresen működik, egy egyetemi csapat nagyobb közösségi erő lehet, mint bármelyik első osztályú csapat. A kosárlabda nagyon jó irányba halad, ráadásul olyan városhoz köthető világesemények vannak mögöttünk, amik más sportágról nem mondhatóak el.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna kiemelte azt a fejlődést, amin a DEAC keresztül ment az elmúlt évek során. A kosárlabdára az egyesület zászlóshajójaként tekintenek, ezáltal tanulták meg, mi is az a profi sport.

-Az utóbbi években a DEAC egyre inkább növekszik, évről évre egyre több csapatról számolhatunk be, főleg az első osztály tekintetében. Örülünk, hogy a Debreceni Egyetem hírnevét öregbíthetjük, vannak, akik kifejezetten azért jelentkeznek az egyetemre, mert ilyen nagyszámú sportcsapatot működtetünk.

Becsky István szakosztályvezető leginkább a közönségre büszke és reméli, hogy az előttünk álló szezonban eredményességben is előrébb tud lépni a csapat.

-Az előző szezonban szinte folyamatosan teltház előtt játszhattunk, és amire a legbüszkébb vagyok, hogy a sorozatban tízedik vereségünk után is felállva tapsolták meg a nézők a játékosokat a küzdeni akarásukért. Erről az útról idén sem szeretnénk letérni, és bár több idegenlégiósunk lesz, az a célunk, hogy a debreceni egyetemistákkal egy olyan egyveleget alkossanak, ami nézőcsalogató. Olyan fiatal társaságot szerettünk volna összehozni, akik csúszni-mászni fognak a pályán, és küzdenek a városért, az egyetemért és a csapatért.

Berényi Sándor megköszönte az egyetem és a város támogatását, ami nagyban megkönnyíti a dolgukat, hogy csak a kosárlabdával kelljen foglalkozniuk.

-Azt tervezzük, hogy egy jóval dinamikusabb, agresszívabb, lendületesebb és fiatalosabb csapatot láthat ebben a szezonban a közönségünk, ehhez mérten igyekeztünk játékosokat igazolni. Bár a keret átlagéletkora nagyon alacsony, azért arra ügyeltünk, hogy tapasztalt és már bizonyított kosárlabdázók is legyenek a keretben.

Bognár Kristóf utolsó felszólalóként elmondta, hogy büszke arra, hogy Jahenns Manigattal együtt átvehette a visszavonuló Molnár Andrástól a csapatkapitány szerepét.

-Egy olyan játékostól vehetjük át a csapatkapitányi posztot, akire mindig is felnéztem mind emberként, mind játékosként. A pozíció, amit ő itt betöltött, nagyon fontos és példaértékű, nekem pedig külön megtiszteltetés, hogy én lehetek ezen a téren az egyik utóda. A csapat már nagyon várja a pénteki mérkőzést, az elmúlt hónapokban kőkeményen dolgoztunk azért, hogy minden a helyére kerüljön a rajtig, remélem, hogy sokan fognak buzdítani minket.

-Fontosak az eredmények, de ennél sokkal fontosabb a közösség, és az egymásra való támaszkodás igénye és lehetősége, valamint a kölcsönös bizalom. Ha a csapat mindent megtesz a győzelemért, akkor a közönség mögé áll, az egyetem és a város segítségével pedig ez pont elég ahhoz, hogy épüljön és szépüljön a rendszer. A lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a lehető legjobb feltételeket megteremteni a kosárlabda csapatnak is, remélhetőleg ennek meg lesz az eredménye.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-27 10:10:00

további cikkek a témában