A ZTE ellen zárjuk az alapszakaszt

Frissítés: 2018-04-04 08:54:53

Szerdán utolsó mérkőzését játssza a DEAC férfi kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportjának alapszakaszában. Berényi Sándor együttese 18 órától azt a Zalaegerszeget fogadja az Oláh Gábor utcán, akik a találkozótól függetlenül már biztosan a középházban folytatják a küzdelmeket.

A zalaiakkal ellentétben a hajdúságiak az alsóházban folytatják, ám mivel mindkét együttes viszi magával az alapszakaszban szerzett győzelmeket, ezért várhatóan egyik fél sem veszi majd félvállról a szerdai derbit. A ZTE két vereséggel a háta mögött érkezik, a Pécs elleni fájó hazai vereség után, meglepően jó játékkal maradtak alul a listavezető Szolnok otthonában. Ha az említett mérkőzésekből egyet hoztak volna Mohácsy Mátéék, akkor a felsőházért játszhatnának Debrecenben, így azonban már matematikailag sincs esélyük bekerülni a legjobb ötbe.

A DEAC sorsa már korábban eldőlt, az április 11-én kezdődő alsóházi küzdelmekben komoly csatákat kell majd vívniuk a bentmaradásért. Korántsem tétnélküli a szerdai meccs Molnár Andráséknak, hiszen viszik tovább az eredményeket, s egy esetleges győzelemmel akár két győzelem fórral is kezdhetnék az alsóházat a MAFC-Sopron kettőssel szemben, és a Jászberényt is beérhetik. Az alapszakasz végén utolsó négy helyezett csapat még játszik egymással oda-vissza egy mérkőzést, majd az ezt követően utolsó két gárda egy két győzelemig tartó párharcot vív a bentmaradásért. A debreceniek egyértelmű célja a play-out elkerülése, melynek első állomása a Zalaegerszeg legyőzése lehet.

A két együttes decemberben már találkozott egymással, akkor egy pontgazdag mérkőzésen a zalaiak nyertek 99-88 arányban. Azóta sok minden változott mindkét együttes háza táján, a ZTE is légiós cserélt, a hajdúságiakhoz pedig visszatért Dallas Lauderdale és leigazolták Goran Martinicset. A vendégek győzelmi céljait bizonyítja, hogy egy nappal hamarabb elutaztak Debrecenbe, a rendkívül szoros középmezőny miatt minden sikerre szükségük lehet a nyolc közé jutáshoz.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-04-03 15:10:00

további cikkek a témában