Nem sikerült a bravúr Kecskeméten

2018-03-24 22:55:00

Kilenc pontos vereséget szenvedett a DEAC a felsőházba igyekvő Kecskemét vendégeként. Berényi Sándor együttese az első negyedben öt pontos előnyre tett szert, melyet egészen a végjátékig tartani tudott, ám a KTE a legjobbkor váltott ritmust, így megérdemelt hazai győzelem született.

Újra visszatért a DEAC kezdőcsapatába Isaiah Armwood, így a régóta maródi Farkas Attilán kívül teljes kerettel indultak a csatába a debreceniek. Nem sokáig teketóriázott a hajdúságiak amerikai magasembere, Thomphson hármasára rögtön a második támadásban válaszolt egy duplával. Berényi Sándor tanítványai ezúttal jóval összeszedettebb védekezéssel kezdtek, és 5-5-ös állásnál egy 6-0-val a negyed derekára megléptek. Pongó Máté fújt ébresztőt társainak, és a hátvéd vezérletével két perc alatt megfordították a találkozót. Martinics percei következtek, a montenegrói hét perc alatt berámolt tíz pontot, ráadásul hibátlan mezőnymutatóval. A minimális debreceni előny egészen a negyed végéig megmaradt, sőt Ivan Lilov harmadik triplájával 25-20-as vezetésre tettek szert.

A KTE óriási erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, sokkal agresszívabban védekeztek, támadásban pedig a gyűrű közeléből igyekeztek érvényesülni, több-kevesebb sikerrel. A cívisvárosiak sem hagyták magukat, régóta nem látott stabil hátsó alakzatuknak köszönhetően őrizték a nehezen megszerzett vezetést. A negyed hajrájához közeledve Wittmann Krisztián vette kezébe az irányítást, egy hármassal és egy közelivel egyenlített a válogatottól nemrég visszavonuló irányító (34-34). Berényi Sándor hívta magához övéit, mely jó döntésnek bizonyult, a folytatásban Armwood törte meg egy triplával a több, mint négy perces hajdúsági kosárcsendet. A hátralévő időben már nem született több kosár, így egy pontszegény negyed után három egységnyi DEAC vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után tovább folytatódott a kőkemény csata, mindkét csapat óriási energiákat mozgósított védekezésben, melyet a játékvezetők engedtek is. A hazaiak többször is felzárkóztak egy pontra, a DEAC-nál viszont mindig volt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén. Martinics hárompontosával először vezetettek héttel a vendégek, de Wittmann és Dramicanin kosaraival szempillantás alatt felzárkózott a Kecskemét (49-51). Hiába kért időt Berényi Sándor, a negyed utolsó másodperceiben Wittmann étékesített egy távolit, így hosszú idő után újra náluk volt az előny.

Karahozics kezdte meg a pontgyártást a záró felvonásban, Velkey János pedig rögtön egyenlített egy hárompontossal (54-54). A padról beszálló hátvéd második távolijával a vezetést is megszerezte a DEAC, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed derekán robbantott a Kecskemét, Derasimivics vezetésével egy 10-0-s rohanást produkáltak (67-61). Két perccel a vége előtt Armwood kettő plusz egyével zárkóztak a hajdúságiak, de a hazaiaknak erre is volt válasza. Hiába küzdött becsülettel a DEAC, az egész este folyamán nagyszerűen játszó Karahozics eldöntötte a mérkőzést, s végül kiélezett csata után hazai győzelem született.

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 79-70 (20-25, 14-12, 18-14, 27-19)

KTE: Pongó 10/6, Thompson 10/3, DERASIMOVICS 16/3, Dramicanin 9/3, KARAHOZICS 17 cserék: Wittmann 12/6, Molnár M. 5, Horváth -.

edző: Forray Gábor

DEAC: Jones 10, MARTINIC 17/9, Lilov 11/9, Bognár 5, ARMWOOD 21/3 cserék: Lauderdale -, Velkey 6/6, Molnár A. -, Kósa -.

edző: Berényi Sándor

Berényi Sándor:A lepattanókkal meggyűltek a gondjaink, egyrészről kőkemény csata folyt a gyűrű alatt, másrészről sokszor nem koncentráltunk eléggé és túlságosan is puhák voltunk. Ennek köszönhetően rengeteg második esélyt adtunk ellenfelünknek, ez volt ma a győzelem kulcsa. Jövő héten a Zalaegerszeg ellen mindent meg fogunk tenni a győzelemért, remélem, hogy a szurkolóinktól támogatva szépen tudjuk zárni az alapszakaszt, és plusz egy sikerrel kezdhetjük meg a bentmaradásért folytatott küzdelmet.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-24 22:55:00

további cikkek a témában