A PVSK-hoz látogatunk szombaton

2018-03-16 08:25:00

Pécsett vendégszerepel a DEAC kosárlabdacsapata az NBI. A-csoportjának 24. fordulójában. A cívisvárosiak egy elég mély gödörből igyekeznek kilábalni, míg a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón a PVSK matematikailag is bebiztosíthatja helyét a középházban.


A bajnokság 11. fordulójában már találkoztak egymással a csapatok, akkor a DEAC nyerte 10 ponttal a mérkőzést, így mindkét csapat 6-5-ös mérleggel állt a 7. illetve 8. helyen. Bár a hajdúságiak akkor bőven a várakozások felett teljesítettek, azt kevesen gondolták volna, hogy ilyen hosszadalmas nyeretlenségi széria következik ezután. A pécsiek azóta is tartják 8. helyüket, és céljaik elérése érdekében nemrég légióst is cseréltek, Nebojsa Dukics helyét Devin Brooks vette át. –Nagyon stabil csapat a Pécs, ezt hétről-hétre bizonyítják, a légióscserével pedig tovább erősödtek. A két amerikaijuk meghatározza a játékukat, a többiek pedig nagyszerűen egészítik ki őket. Elég széles rotációval dolgoznak, többen is képesek jó teljesítményre, kellemetlen szerkezetük miatt pedig nehéz is ellenük játszani. Decemberben a győzelem kulcsa az volt, hogy sikerült kikapcsolnunk Durham-et a játékból, de ez most egy teljesen más mérkőzés lesz. –vélekedett a szombati ellenfélről Berényi Sándor.


A DEAC legutóbb hét pontos vereséget szenvedett a Soprontól, míg a baranyaiak hosszabbítás után verték odahaza a Kaposvárt. –Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz ez a találkozó, ők minél több győzelemmel szeretnének bekerülni a középházba, hiszen a végső céljuk minden bizonnyal idén is a rájátszás kiharcolása. Nekünk minden sikerre égetően szükségünk van, és bár most sem mi vagyunk az esélyesek, mondanom sem kell, mit jelentene a csapat számára egy idegenbeli bravúrgyőzelem. Az alapszakaszból hátralévő négy fordulóban nagyon nehéz a sorsolásunk, de mivel minden eredményt viszünk magunkkal az alsóházba, ezért fontos lenne minél jobb helyzetből megkezdenünk azt. Sokat készülünk a Pécsből, de a legfontosabb az lesz, hogy motiváltan lépjünk pályára, és agresszívan védekezzünk, mert csak így lehet esélyünk a győzelemre. –zárta szavait a vezetőedző.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-16 08:25:00

további cikkek a témában