A közvetlen riválist fogadjuk szombaton

2018-03-08 13:00:00

Sorsdöntő mérkőzés vár a DEAC kosárlabdacsapatára az NB I. A-csoportos bajnokság 22. fordulójában. Berényi Sándor tanítványai azt a Sopron KC-t fogadják szombaton 17 órától, akik két győzelemmel kevesebbet szerezve mögöttük helyezkednek el a tabellán.

A bajnokság kezdetén a legjobb nyolc közé jutásra is esélyesnek tartott Sopron nagyon nehéz helyzetben van, és bár a katasztrofális szezonkezdés után kezdenek magukhoz térni, minden egyes győzelem égetően fontos lehet számukra a bentmaradáshoz. Január elején úgy tűnt, hogy megindul az SKC szekere, az Európa-bajnok Sasa Zagorac elküldése után legyőzték a Körmend és a MAFC gárdáját is. Ezt követően azonban újra gödörbe kerültek, legutóbbi hét meccsükből hatot elvesztettek. –Hozzánk hasonlóan ők sincsenek könnyű helyzetben, a rossz szezonkezdés nagyban befolyásolja a teljesítményüket. Az ilyen összecsapásokon az dönt, hogy ki tud motiváltabban és egyben nyugodtabban kosárlabdázni. Nagyon készülünk a mérkőzésre, a Szombathelyi találkozó után nem is utaztunk haza egyből Debrecenbe, Budapesten aludtunk, és reggel még a fővárosban edzettünk, hogy minél kevésbé szakítsuk meg a megszokott ritmusunkat. –mondta a mérkőzésről Velkey János.

A DEAC egy esetleges győzelemmel nem csak kimászhatna a gödörből, de három meccs előnyre tehetne szert a rivális Sopron-MAFC párossal szemben. –Bár már csak öt forduló van az alapszakaszból, még mindig nagyon messze van a bajnokság vége. Továbbra is az a célunk, hogy elkerüljük a kiesésről döntő play-outot, ehhez viszont újra el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket. Szerintem jót tett a csapatnak ez a rövid szünet a bajnokságban, az új érkezőkkel pedig sokat javult a játékunk. A Sopronra jóval nagyobb nyomás nehezedik, hiszen ha szombaton kikapnak, akkor ők már tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Nekünk most az a legfontosabb, hogy türelmesen és higgadtan játszunk, és mindegy, hogy milyen játékkal, de megnyerjük a mérkőzést. –folytatta a fiatal hádvéd.

A két együttes őszi összecsapásán hat pontos DEAC siker született, de sok következtetést nem érdemes levonni abból a mérkőzésből, hiszen jelentősen átalakultak azóta a játékoskeretek. –Ami leginkább befolyásolja azóta a játékukat, az El-Amin érkezése, ő az, aki képes saját magának is helyzetet teremteni, és elég jó százalékkal is értékesíti azokat. Rajta kívül Watkins semlegesítése lesz még kulcsfontosságú, ő már ősszel is nagyon megnehezítette a dolgunkat. Nagyon fontos, hogy a lepattanóharcot megnyerjük, és a saját ritmusunkban tudjunk játszani. Fegyelmezetten, csapatként kell majd pályáralépnünk, és akkor jó esélyünk lehet megnyerni a mérkőzést. –zárta szavait Velkey.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-08 13:00:00

további cikkek a témában