Nehéz idegenbeli csata vár a DEAC-ra

2018-03-05 14:00:00

Szerdán Szombathelyre látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportos bajnokság 21. fordulójában. Berényi Sándor együttesében bemutatkozik Goran Martinics, aki három évvel ezelőtt még a Vas megyeieket erősítette.

Három hét szünet után újra pályára lép a DEAC a bajnokságban, a bajnoki szünetben a Magyar Kupán ezüstérmet szerző Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendégei lesznek. A cívisvárosiak immáron öt légióssal szállnak harcba, hiszen Dallas Lauderdale visszatérése után már Goran Martinics is bevethető lesz. Nem lesz azonban egyszerű dolguk, hiszen a mezőny egyetlen hazai pályán még veretlen csapata a Falco, legutóbb épp a nagy rivális Körmend együttesét fektették két vállra az Aréna Savariában. Szrecsko Szekulovics együttese ezzel utolérte megyei riválisát, és a második helyről várja a fordulót.

A két gárda őszi összecsapásán 30 pontos szombathelyi siker (62-92) született a Nagyerdőn, s bár azóta sok minden változott a csapatok háza táján, a szerdai mérkőzés toronymagas esélyese is a Falco. A hazaiak öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, de a Főnix Csarnokban szerzett Magyar Kupa ezüst is önmagáért beszél. Négy magyar válogatott és négy minőségi idegenlégiós határozza meg a játékukat, sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartják őket. Támadójátékuk kiemelkedik a bajnokságban, hiszen a legtöbb pontot ők dobták a húsz forduló alatt, a listavezető Szolnoknál például közel 170 ponttal szereztek többet.

A DEAC-nak jól jött a közel három hetes szünet, hiszen azon felül, hogy a keret összetétele is változott, a sérülteknek is volt ideje a rehabilitációra, várhatóan egyedül Farkas Attila nem tudja majd vállalni a játékot. Hat mérkőzése van hátra Molnár Andráséknak az alapszakaszból, a bentmaradás szempontjából minden győzelem nagyon értékes lehet. A jelenleg a 9. és 10. helyen álló Pécsnél és Szegednél három győzelemmel kéne többet gyűjteni a középház eléréséhez, de az alsóház esetében sem mindegy, hogy hány sikerrel kezdi a DEAC a rájátszást. A szerdai szombathelyi mérkőzés után kulcsfontosságú alsóházi rangadó következik hazai pályán, a közvetlen rivális Sopron látogat szombaton az Oláh Gábor utcába.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-05 14:00:00

további cikkek a témában