Új irányító a DEAC-ban

2018-02-23 20:15:00

Goran Martinics személyében új játékost igazolt a DEAC kosárlabdacsapata. A 187 centiméter magas, 1-es és 2-es poszton bevethető montenegróinak nem ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen a 2014-15-ös szezont Szombathelyen töltötte. A sárga-feketéknél mérkőzésenként közel 21 pontot és 5 gólpasszt átlagolt.
-Régóta foglalkoztatott minket a hátvédposzt megerősítése, de mint azt már többször is elmondtam, nem minden áron. A napokban adódott előttünk egy lehetőség, hogy leigazolhatjuk Gorant, és a vezetőséggel együtt úgy határoztunk, hogy megtesszük ezt a lépést, hiszen ő már Magyarországon is bizonyított, tapasztalt játékos, aki pont beleillik a csapatunkba. Az igazolási határidő hamarosan lejár, úgyhogy ez egy amolyan biztonsági játék is a részünkről, hiszen ezután egy esetleges sérülés után már nem lenne mozgásterünk. Nagyszerűen bont, a pontszerzés mellett a társak kiszolgálása is az erőssége. –vélekedett az új szerzeményről Berényi Sándor vezetőedző.
Martinics a szezont a román bajnokságban, az SCM CSU Craiova csapatánál kezdte meg, ahol mind a 15 mérkőzésén kezdő volt, átlagban 21 pontot, 7.2 gólpasszt, 2.1 szerzett labdát és 3.3 lepattanót átlagolt. A hatékonyságával sem volt probléma, hiszen 56%-os mezőnymutatója mellett 48%-al dobta a hárompontosokat és 86%-al a büntetőket. Goran várhatóan már a következő fordulóban a szakmai stáb rendelkezésére állhat, így volt csapata, a Falco elleni idegenbeli összecsapáson debütálhat.

fotó: BB1.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-23 20:15:00

további cikkek a témában