Erre a teljesítményre már lehet alapozni

2018-02-05 08:00:00

Hétpontos vereséget szenvedett Berényi Sándor együttese Körmenden, szégyenkezésre azonban semmi okuk, hiszen végig partiban voltak a bajnokesélyes otthonában, és egészen a végjátékig nyílttá tudták tenni a mérkőzést.

A DEAC Körmenden lépett parkettre az NB I 19. fordulójában. Alapesetben sem a hajdúságiaknak állt volna a zászló, de a sérült Ivan Lilov és Farkas Attila hiánya tovább nehezítette a vendégek dolgát.

A Vas megyeiek kezdtek jobban, Hollins kettesével 7–2-re módosult az eredmény, ám egy 8–0-s „futásnak” köszönhetően átvette a vezetést a Debrecen (10–12). A padról beszálló Velkey János és Lajsz Gergely sem sokat teketóriázott, mindketten triplával vétették észre magukat. Sokáig a körmendieknek kellett ellenfelük után loholniuk, de a negyed végén Dillard hármasával fordult a kocka (26–24).    

A kis szünet után a Körmend pillanatai következtek, Fanning 2+1-es akciójával már tízre nőtt a Potocnik-gárda fórja (38–28). Szerencsére a DEAC nem adta olcsón a bőrét, Velkey kosarával ismét felzárkózott a hajdúsági alakulat (42–41). Dillard sok borsot tört a cívisek orra alá, az első félidőben 18 pontot termelt az amerikai légiós.

Fanning hármasára Bognár felelt egy trojkával – így kezdődött a harmadik etap. Berényi Sándor gondjai szaporodtak, hiszen a játékrész derekán Bognár Kristófra a negyedik személyi hibát fújták rá a játékvezetők. Molnár András két jó megmozdulásának köszönhetően egalizált a DEAC (57–57). Olykor az All Star-gálák tripladobó versenyeit idézte a meccs, mindkét oldalon ültek a távoli dobások.

A negyedik negyednek ledolgozható hátrányból vágtak neki a debreceniek (72–68). Elúszni látszott a csoda, ugyanis három és fél perc alatt csak három pontot dobott a DEAC (81–71). Bognár két büntetőjével zárkózott fel újra a Debrecen, de üröm az örömben, hogy kicsit később egy sérülés miatt hordágyon hagyta el a játékteret a 23 éves kosárlabdázó. A végjátékban a Körmend akarata érvényesült, ám a zsinórban nyolcadik vereséget elszenvedő cívisvárosiak minden dicséretet megérdemelnek, hiszen méltó ellenfelei voltak a bajnokesélyesnek tartott Rába-partiaknak.

Egis Körmend - DEAC 100-93 (26-24, 20-19, 26-15, 28-25)

Körmend:DILLARD 19/6, HOLLINS 18/6, Ferencz 13/12, Németh Á. -, Horti 9. Cserék:FANNING 16/9, Halász 3/3, Csorvási 7, Wright 11/3, Bán -, Smith 4.

DEAC:Jones 14, DESHIELDS 19/6, Molnár 10/6, Bognár 11/6, ARMWOOD 14. Cserék:VELKEY 18/12, Kósa 1, Opre -, Lajsz 6/3.

Gasper Potocnik: Gratulálok a csapatomnak. Nem volt könnyű mérkőzés, de végig kézben tudtuk tartani. Védekezésben sok hibát követtünk el, ezeket majd javítanunk kell. Azonban most egy sokkal nehezebb feladat áll előttünk jövő kedden, amire megfelelően fel kell készülnünk, mert ennél csak jóval pontosabb és koncentráltabb játékkal tudunk eredményt elérni.

Berényi Sándor: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek a győzelemért. Számunkra fantasztikus volt ilyen közönség előtt és ilyen atmoszférában játszani. A mérkőzésen látszott, hogy a korábbiakhoz képest javulni tudtunk, főleg védekezésben, bár a kapott 100 pont nem ezt mutatja, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Körmend egy rendkívül erős csapat. Támadásban jól játszottuk meg az alsóposztos játékokat, valamint a tranzíciós játékunkkal is elégedett vagyok. Ezután nekünk már a fontos mérkőzésekre kell koncentrálni és menni kell tovább ezen az úton.
 
(Bíró Ádám-debsport.com)
 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-05 08:00:00

további cikkek a témában