Nehéz mérkőzés vár a DEAC-ra Körmenden

2018-02-02 13:00:00

Szombaton a bajnokesélyes Egis Körmend vendége lesz az utóbbi időben hullámvölgybe kerülő DEAC. A 18 órától kezdődő találkozó egyértelmű esélyese a jelenleg második helyen álló vasi alakulat, akik hazai pályán eddig félelmetes teljesítményt nyújtanak.

A körmendi katlan egyik gárda számára sem a legideálisabb hely egy holtponton való átlendülésre, a legutóbbi hét bajnokiját elveszítő DEAC-ra ez különösen igaz. Berényi Sándor együttese decemberben még a nyolc közé jutásért, és a kupán való részvételért küzdött, ám a Kecskemét ellen drámai végjátékban elvesztett mérkőzés óta csak keresi önmagát a szezon kezdetén a meglepetésgyőzelmeket sorra szállító alakulat. Hiába érkezett Keron DeShields személyében egy negyedik légiós is a keretbe, a bajnokság elején tapasztalható bátor, magabiztos játék már a múlté. További fejtörést okozhat Berényi Sándornak Farkas Attila sérülése, s bár a pontos visszatérést még nem lehet tudni, az is lehetséges, hogy a kiváló szezont futó erőcsatárra hosszabb kihagyás vár.

A Körmend fantasztikusan kezdte a bajnokságot, első tíz bajnokijukból kilencet megnyertek, és sokáig a tabella első helyén álltak. A 2017-es év végén –a DEAC-hoz hasonlóan - ők is kisebb hullámvölgybe kerültek, három nem várt vereség után sokan már a vészharangokat kongatták. A keret mélységének –és a sorsolásuknak- köszönhetően azonban újra lendületbe jöttek Ferencz Csabáék, már négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, sőt a nemzetközi porondon is szépen szerepelnek.

További rossz előjel lehet a debreceni szimpatizánsok számára, hogy a két együttes őszi összecsapáson a vasiak valósággal átgázoltak Molnár Andrásékon, az Oláh Gábor utcán 110-70-es vendég győzelem született. Bár az első félidőben még partiban voltak a cívisvárosiak, a rendkívül agilisan kosárlabdázó Körmend végül felőrölte a DEAC-ot. Berényi Sándor együttesének épp ez lehet a legnagyobb fegyvere, hiszen gyakorlatilag semmi nem utal arra, hogy szombaton meglepetés születhet, így gyakorlatilag tét nélkül léphetnek pályára. A hajdúságiak egy felszabadult játékkal lezárhatják maguk mögött az elmúlt bő másfél hónapot, és új fejezetet nyithatnak a bentmaradásért vívott harcban, bár egy körmendi siker valószínűleg nem csak a forduló, de a bajnokság legnagyobb meglepetése lenne.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-02 13:00:00

további cikkek a témában