Nagyon fontos rangadóra készül a DEAC

2018-01-30 11:30:00

Szerdán 18 órától a MAFC együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A találkozó után az egyik fél rossz sorozata biztosan megszakad, de a bennmaradásért folytatott küzdelem szempontjából is duplán számíthat az összecsapás.

A hajdúságiak hat, a fővárosiak hét vereségnél járnak sorozatban, így nem lehet mondani, hogy a legjobb formában vannak a mérkőző felek. Mindkét csapat december óta nyeretlen, ám a pazar szezonkezdetnek köszönhetően a DEAC valamelyest kényelmesebb helyzetből várhatja a rangadót. Berényi Sándor tanítványai 6-11-es mérleggel, mindössze egy sikerre vannak a hőn áhított középháztól, míg a műegyetemisták a Sopronnal holtversenyben a sereghajtó pozíciót foglalják el. –Nem kell mondanom, hogy mennyire fontos ez az összecsapás nekünk, mindenki átérzi a mérkőzés tétjét. Azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megtörjük a rossz sorozatunkat, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen ellenfelünk is várhatóan nagyon fel fogja szívni magát. Bár még mindig messze a bajnokság vége, nem szabad kifogásokat keresnünk, nyernünk kell szerdán, ha el akarjuk érni a kitűzött célokat. –mondta a debreceniek csapatkapitánya, Molnár András.

Az előző fordulóban Jászberényben már nagyon közel állt a sikerhez a DEAC, ám egy balszerencsés végjátéknak köszönhetően végül négypontos vereséget szenvedtek közvetlen riválisuk otthonában. További nehézségeket okozhat, hogy a cívisvárosiak egyik kulcsjátékosa, Farkas Attila a mérkőzés első perceiben megsérült, és már nem is tudott visszatérni, így játéka kérdéses lesz a szerdai rangadón. –Sosem szerencsés, ha a kezdőcsapatból kiválik egy játékos, egy ilyen fontos mérkőzés előtt pedig pláne. Nem tudjuk még, hogy pályára léphet e a MAFC ellen, de fel kell készülnünk arra is, hogy valahogy pótolnunk kell. Isaiah Armwood és Bognár Kristóf is nagyon jó formában vannak, de a szezon során már többször is bizonyítottuk, hogy alacsony szerkezetben is tudunk hatékonyak lenni. Nem az lesz a fontos, hogy éppen ki lesz a pályán, hanem hogy egy emberként küzdve kiharcoljuk ezt a sikert. –vélekedett a rutinos bedobó.

A MAFC háza táján elég nagy a felfordulás mostanában, Jovica Arsics helyét Garai Péter vette át ideiglenesen a vezetőedzői pozícióban, ráadásul egyik legjobb játékosuk, Bennet Davis sem bevethető sérülése miatt. A pontgyártásért így elsősorban Toney McCray, Amin Hot és a Debrecenben is megforduló Fodor Márton a felelősek, de a Dusan Cvetkovics és Misek Levente is okozhatnak majd kellemetlen perceket a hajdúsági védőknek. –Mindig nagyon veszélyes egy olyan csapat ellen játszani, akiknél edzőváltás történt, hiszen ez új impulzusokat ad a társaságnak. Védekezésben nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, hiszen ezzel az utóbbi időben akadtak gondjaink. Nem volt túl sok időnk készülni belőlük, de mi ezúttal is megpróbáljuk majd a saját, gyors játékunkat játszani. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hazai meccsinket rendre közel teltház előtt játsszuk, szeretnénk őket is kiszolgálni, és egy győzelemmel meghálálni a bizalmukat. –zárta szavait Molnár.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-01-30 11:30:00

további cikkek a témában