Visszatérni a győzelem útjára

2018-01-24 14:00:00

A Jászberény vendége lesz pénteken a DEAC kosárlabdacsapa az NBI. A-csoportjának 17. fordulójában. A pénteken 19 órától kezdődő találkozó mindkét csapat számára fontos lesz, hiszen az egymás elleni eredmény az alapszakasz végelszámolásánál kulcsfontosságú lehet.

A DEAC jelenleg 6 győzelemmel és 10 vereséggel a 11. helyen áll a tabellán, míg pénteki ellenfelük 4-12-es mérleggel, egy pozícióval hátrébb tanyázik. A JKSE csapnivalóan kezdte a szezont, hiszen első 11 összecsapásából 10-et elvesztett, ám az utóbbi időben mutatott ígéretes játéknak köszönhetően elmozdult a sereghajtó pozícióból. Ősszel a két csapat találkozóján 73-62-es debreceni győzelem született, ám azóta mindkét gárda háza táján voltak változások. –Teljesen más mérkőzésre számítok, hiszen azóta több légióscsere is történt náluk, és mi sem ugyanabban a felállásban vagyunk már. Azon a mérkőzésen uraltuk a palánk alatti területet, de mivel változott a Jászberény és a mi szerkezetünk is, ezért kétlem, hogy hasonló forgatókönyv szerint zajlana a meccs. A lepattanózás és a védekezés természetesen kulcsfontosságú lesz most is, de a legfontosabb, hogy agresszívan és motiváltan menjünk fel a pályára. –mondta az összecsapásról Velkey János.

Hazai pályán a JKSE ötvenszázalékos mérleggel büszkélkedhet, a mezőny második feléhez tartozó gárdákat legyőzték, de az élcsapatoknak is okoztak kellemetlen perceket. A DEAC-ot sem kell félteni otthonától távol, hiszen Berényi Sándor tanítványai - újonc csapattól szokatlan módon- már három győzelmet is begyűjtöttek. -A következő két meccs nagyon fontos számunkra, szeretnénk visszatérni a győzelem útjára. A csapaton belüli hangulattal nincs probléma, de nagyon jót tenne már nekünk egy győzelem, ami erőt és önbizalmat adna a továbbiakhoz. A célunk továbbra is az, hogy bekerüljünk a középházba, és így a bajnokság végén már ne kelljen foglalkoznunk a bennmaradás kérdésével. –vélekedett a tehetséges hátvéd.

A jászságiaktól négy mérkőzés után távozó Keron DeShields szereplése is érdekesnek ígérkezik, hiszen finoman szólva sem a legnagyobb barátságban váltak el Nikola Lazic vezetőedzővel. –Az Albacomp ellen még érződött rajta, hogy keresi önmagát, három hónap kihagyás után nem egyszerű visszatérni. Az edzéseken jól dolgozik, és a pályán kívül is egy nagyon szimpatikus srác, remélem, hogy hamar beépül a csapatunkba. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg akarja majd mutatni, de ezzel mindannyian így vagyunk. A nyomás rajtuk van, hiszen ők egy vereséggel akár visszacsúszhatnak az utolsó pozícióba is, de mi is átérezzük a mérkőzés súlyát, nyerni megyünk Jászberénybe. –zárta szavait Velkey.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-01-24 14:00:00

további cikkek a témában