Tízpontos siker a PVSK ellen

2017-12-18 08:22:14

Gyors kosárváltással indult a találkozó, Veljko Budimir hárompontosára Farkas Attila válaszolt egy távolival. Érezhetően felkészültek egymásból a felek, Armwoodra nagyon figyeltek a pécsiek, míg Sarlija szinte azonnal két védőt kapott a nyakába a gyűrű alatt. A negyed derekához érkezve Jones és Armwood kosaraival meglépett a DEAC, Csirke Ferenc időt is kért (15-9). Az egyperces szünet után Farkas harmadjára is beköszönt a hárompontos vonalon túlról, ennek ellenére sem estek össze a vendégek, és egy 7-1-s rohanással háromra zárkóztak a negyed végére.

A második játékrészben Dukics egyenlített az első támadásból, melyre Lilov egy bődületes zsákolással és egy hármassal válaszolt. Hiába állították legjobb védőjüket a bolgárra a vendégek, Supola Zoltán sem tudott mit kezdeni a bedobóval. Óriási csata folyt a pályán, egyik fél sem tudott ritmust fogni, a 6-8 pontos debreceni vezetés pedig állandósult. Berényi Sándor kért időt a félidőhöz közeledve, a csapatok pedig varázsütésre megtáltosodtak, egy perc alatt négy hárompontost is láthatott a publikum. A dobópárbajból egyik csapat sem tudott igazán előnyt kovácsolni, így 42-38-as hajdúsági vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.

8-0-s rohanással kezdte a negyedet a Pécs, megfordítva ezzel a találkozót ám a DEAC nem esett össze, és egy 10-0-s futással válaszolt (52-46). Csirke Ferenc kérte ki technikai szünetét, össze is szedték magukat a mecsekaljaiak, nem telt el két perc, és Dukics vezérletével egyenlítettek. Az eredmény alakulása leginkább egy hullámvasútra emlékeztetett, a PVSK egyenlítése után ismét elkapták a fonalat Berényi Sándor tanítványai, Bognár Kristóf kosarával pedig először kétszámjegyűre nőtt a differencia (63-52). A 13-0-s cívisvárosi rohamot Budimir utolsó másodperces kosara törte meg, de panaszra így sem lehetett okuk Molnár Andráséknak, hiszen 11 egységnyi fórral várhatták a záró felvonást.

Területvédekezéssel jött ki az utolsó tíz percre a PVSK, mely érezhetően megzavarta a hazaiakat. Velkey János dobta át először a zónát, (72-62), majd egy formás figura végén a második félidőben nagyon magára találó Armwood zsákolt hatalmasat. A hárompontosokat nagyszerűen dobó pécsiek szorosan tapadtak, Bíró Olivér vezérletével pedig 6-ra zárkóztak (76-70). Dukics nélkül kezdődött az utolsó két perc, a center összeszedte ötödik hibáját is. Jones triplája nyitotta a hajrát, ám Budimir kettő plusz egyével újra hat lett közte. Az utolsó másfél percben már az idővel is játszott a DEAC, okosan elnyújtották támadásaikat, a Pécs pedig már nem tudott közelebb lopózni. A debreceniek fantasztikus játékkal megszerezték hatodik győzelmüket is a bajnokságban, és újoncként továbbra is pozitív mérleggel állnak a bajnokságban.

NBI A-csoport, 11. forduló, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 1200 néző

DEAC – Pécsi VSK-VEOLIA 83 – 73 (19-16, 23-22, 23-16, 18-19)

DEAC: Jones 16/6, Molnár 4, Lilov 18/12, Farkas 13/9, Armwood 18 cserék: Velkey 5/3, Bognár 9, Kozák -.

PVSK: Durham 3/3, Supola 11/6, Demeter 2, Budimir 19/6, Sarlija 6 cserék: DUKICS 11/6, Simon 5/3, Antóni -, Harazin 1, Bíró 15/15.

Edzői nyilatkozatok:

Berényi Sándor: Nagyon akartuk ezt a győzelmet, boldogok vagyunk hogy összejött. A siker kulcsa a szervezett védekezésben rejlett, erre egész héten készültünk. Minimalizáltuk ellenfelünk irányítójának pontjait, és távolról is betaláltunk. Úgy gondolom, kellőképpen kiszolgáltuk közönségünket.

Csirke Ferenc: Fölösleges nyomásnak voltunk kitéve azáltal, hogy mi lettünk kikiáltva favoritnak. A statisztikai adatokban is minimális volt a csapatok közötti különbség, csak a kétpontosok értékesítésében múlt felül bennünket a DEAC. A harmadik negyedben úgy tűnt, sikerülhet magunk javára fordítani a mérkőzést, de egyénieskedni kezdtünk, így pedig nem lehet meccset nyerni.

Szerző: E. Ádám


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-18 08:22:14

további cikkek a témában