Egy hónap után újra hazai pályán a DEAC

2017-12-14 14:50:00

A hat győzelemmel és négy vereséggel jelenleg a negyedik helyen álló Pécs lesz a debreceniek ellenfele a bajnokság 11. fordulójában. Csirke Ferenc tanítványai legutóbbi három mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, múlt héten a szezon eddigi legjobb meccsén verték kétszeres hosszabbításban a bajnokesélyes Szombathelyet. -Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Pécsnek erős a játékoskerete, bizonyították, hogy bárki ellen van esélyük a bajnokságban. Szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést, nagyon motiváltak vagyunk, és igyekszünk kihasználni majd a gyengeségeiket. –mondta a soron következő ellenfélről Ivan Lilov.

A DEAC ötvenszázalékos mérleggel a kilencedik pozíciót foglalja el, de a rendkívül sűrű középmezőny miatt egy esetleges győzelemmel utol is érhetik pénteki ellenfelüket. A Pécs az utóbbi években bizonyítja, hogy kitartó és alázatos munkával az élcsapatokhoz képest alacsony költségvetéssel is be lehet jutni a rájátszásba, legnagyobb erősségük a csapategységben rejlik. A bajnokság legtöbb gólpasszát kiosztó Jabril Durham a legveszélyesebb játékosuk, de a rutinos Budimir, Sarlija, Dukic hármasra is oda kell majd figyelni. -A lepattanózás nagyon fontos lesz, négyes és ötös poszton is erősek a gyűrű alatt. Sok fog múlni azon, hogy mennyire tudjuk majd játszani a saját játékunkat, nekünk gyorsabb csapatunk van, arra kell törekednünk, hogy minél több gyorsindításunk legyen. –vélekedett a vajkezű bolgár.

A válogatott szünet után Berényi Sándor együttese ugyan 11 pontos vereséget szenvedett a Zalaegerszeg otthonában, ám ennek ellenére volt tartása a hajdúságiaknak, nem játszottak alárendelt szerepet. -A csapategység továbbra is nagyon jó meglátásom szerint, mindenki nagyon motivált. Bár nagyon jó formában van az ellenfelünk, a Pécs egy olyan csapat, aki ellen lehet esélyünk hazai pályán. Még három meccsünk van idén, szeretnénk szépen zárni az évet. A két hazai találkozónkon megvan az esélyünk, hogy nyerjünk, de jövő héten Szolnokra sem feltartott kézzel fogunk érkezni, még akkor sem, ha a bajnokság egyik, ha nem a legjobb csapatához látogatunk majd. –zárta szavait Lilov.

A találkozóhoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Sport pénteki számában egy kupon található majd, melynek felmutatásával minden teljesárú, felnőtt belépő árából 50%-ot a klub elenged, így 1000 Ft helyett 500 Ft-ért tekinthető meg a mérkőzés. További jó hír a debreceni sportok szerelmeseinek, hogy a pénteki belépő felmutatásával, a szombati DVSE OBI-es vizalabda mérkőzése is ingyen megtekinthető a Sportuszodában.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-14 14:50:00

további cikkek a témában