14. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokság: 10. lett a DEAC

2017-07-28 11:11:05

A magyar csapatok közül talán a legnehezebb csoportba került a Debreceni Egyetem a múlt heti egyetemi Európa-bajnokságon. Az olasz Bologna elleni első találkozó gyakorlatilag már a félidőre eldőlt, hiába küzdöttek nagyot a Bak Márton vezette hajdúságiak, a vége 23 pontos vereség lett (Bologna Egyetem - Debreceni Egyetem 84-61). A második napon a szintén jó erőkből álló University of Rouen következett. Pék Dávidék mindent beleadtak a bántó magassági fölényben kosarazó franciákkal szemben, így a nagyszünetben még csak négy egységnyi volt a hátrányuk. A fordulás után aztán ritmust váltottak a franciák, és a lepattanócsatát 50-27 arányban megnyerve végül 18 pontos győzelmet arattak.

Szerdán a román Pitesti ellen a csoport harmadik helye volt a tét, mindkét fél óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A debreceniek minden negyedet megnyerve 21 pontos, magabiztos sikerrel zárták a találkozót, öt játékos is elérte a legalább kétszámjegyű ponttermést (Debreceni Egyetem – University of Pitesti 83-62).
 
- Mondhatjuk, hogy papírforma eredmény született, hiszen mind az olasz, mind a francia csapat olyan játékosokkal állt fel, akik erősebb bajnokságban szerepelnek. Szerkezetben is jóval magasabbak voltak, mint mi, a palánk alatt felőröltek bennünket. Tudtuk, hogy a románok ellen lehet esélyünk egy gyors kosárlabdával, és annak ellenére, hogy olykor már fáradtan mozogtak a srácok, a szívük mindig vitte őket előre, rengeteg kosarat dobtunk rendezetlen védelem ellen – értékelt Kovács Imre vezetőedző, aki ekkor célul tűzte ki, hogy a 9-16. helyért folytatott küzdelmek során az első tízben szeretné látni csapatát.
 
A folytatásban a Debreceni Egyetem ellenfele a szlovák bajnok Comenius University volt, akiket magabiztosan le is győztek (Debreceni Egyetem – Comenius Uniersity 89-69). Ezt követően a házigazda Miskolci Egyetemmel csaptak össze a debreceniek, izgalmas mérkőzésen ezt a csatát is megnyerték (Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 69-75). Az utolsó meccsüket ugyan elvesztették a török Istambul Arel University ellen, de így is az előkelő 10. helyen végeztek Kósa Tamásék (Debreceni Egyetem – Istanbul Arel University 68-80).
 
- Büszke vagyok a fiúkra, azt gondolom, hogy egy ilyen nívós mezőnyben méltóképpen tudtuk képviselni a Debreceni Egyetemet. Ha kicsit könnyebb csoportba kerülünk, akkor talán a felsőházban folytathattuk volna a küzdelmeket, de a tornán elért ötvenszázalékos mérlegre összességében nem lehet panaszunk. Köszönjük szépen Miskolcnak a színvonalas rendezést! A srácoknak pedig gratulálok, és jó pihenést kívánok – nyilatkozta a torna végén Kovács Imre.
 
DE Sajtóiroda

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-07-28 11:11:05

további cikkek a témában
Responsive image
A MAFC ellen sem tört meg a rossz sorozat

K. Alexandra * 2018-02-01 08:00:00