Nem sikerült az újabb bravúr, vereség Zalaegerszegen

2017-12-07 10:23:22

Nincs meg az újabb idegenbeli siker a DEAC csapatának az NBI A-csoportos kosárlabda bajnokság 10. fordulójában. Az utóbbi időben nagyszerű formába lendülő Zalaegerszeg végig kézben tartotta a mérkőzést, s végül 99-88 arányban legyőzték Berényi Sándor tanítványait.

Beragadt a rajtnál a DEAC, a válogatott Benke Szilárd vezetésével hamar meglépett a házigazda (7-2). Azonnal reagált Berényi Sándor, gyors védekezésváltás, és Ivan Lilov öt pontjának köszönhetően pillanatok alatt egalizált a hajdúsági csapat. Hiába volt több, mint két hete a gárdáknak felkészülni a másikból, a mérkőzés továbbra sem a védekezésről szólt, potyogtak a kosarak. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Deonta Vaughn vezérletével ellépet a Zalaegerszeg, a hátvéd négy hárompontossal zilálta szét a debreceni területvédekezést. A cívisvárosi szakmai stáb időkéréssel igyekezett megtörni a hazaiak lendületét, mely sikerült is, a negyed végére négy egységnyire olvadt a nyolc pontos hátrány.

Az MVP-jelölt Isaiah Arwoodról szólt a második tíz perc kezdete, az erőcsatár 13 perc alatt szerzett 18 pontjával a mezőny legjobbja volt. Az amerikai kosarával már csak kettő volt közte (31-29), Bencze Tamás magához is hívta övéit. 33 egységnél érte utol riválisát a DEAC, sőt Farkas Attila triplájával a fordítás is összejött. Hiába az extra támadójáték, a hátsó alakzat továbbra is átjáróház volt, a félidő hajrájához érkezve már újra nyolcpontos zalai vezetést mutatott az eredményjelző Radics kettő plusz egyes akciója után (45-37). Másfél perccel a nagyszünet előtt Kinney ziccerével először nőtt kétszámjegyűre a differencia (50-40), melyből kilenc meg is maradt a félidőig.

A fordulást követően ott folytatta a ZTE, ahol abbahagyta, szinte minden támadásból kosarat szereztek, csak Jahmal Jones pontjainak volt köszönhető, hogy nem dőlt el már ekkor a találkozó. Horváth Ákos újabb triplája után azonban már nagy bajban volt a DEAC, a veterán hátvéd faulttal együtt értékesítette a távoliját. Hiába zárkóztak becsülettel Bognár Kristófék, a hárompontosokat közel ötvenszázalékos hatékonysággal termelő fehérmezesek tartották magabiztos előnyüket. A negyed hajrájára Valkey János bizonyította, hogy nemrég neki még hazai pálya volt a zalaiak csarnoka, egy perc alatt szerzett öt pontjával újra látótávolságon belülre repítette övéit (75-64). Szabó Zsolték azonban egy 8-0-val zárták a negyedet, amely pillanatok alatt szertefoszlatta a debreceni reményeket.

A záró felvonásban kissé szétestek a csapatok, három és fél percet kellett várni az első mezőnykosárra, mely érthető módon a tavalyi bronzérmesnek kedvezett. Farkas Attila vezérletével egy 11-2-es rohanással, mindent egy lapra feltéve zárkózott a DEAC, sőt három perccel a vége előtt 11-re olvadt a közel húszpontos zalai fór (90-79). Az egész este során fantasztikusan játszó Ivica Radic azonban újra kezébe vette az irányítást, és végül magabiztos egerszegi siker született. A debreceni kosarasok ezzel 5-5-ös mérleggel állnak a bajnokságban, javítási lehetőség jövő hét pénteken a Pécs ellen hazai pályán.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 99-88 (27-23, 25-20, 31-21, 16-24)

ZTE: Kinney 3, VAUGHN 17/12, BENKE 17, Szabó 5, RADIC 30 cserék: HORVÁTH 14/9, Mohácsi 5, Jeffers 2, Doktor 6/6.

edző: Bencze Tamás

DEAC: Jones 11, Molnár 4, LILOV 22/9, ARWOOD 32, FARKAS 17/6 cserék: Velkey 7/3, Bognár 4, Lajsz -.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Gratulálok a Zalaegerszegnek megérdemelten nyertek. Védekezésben voltak problémáink, leginkább a kommunikáció és a figyelem terén, melyet az ellenfelünk nagyszerűen ki is használt. Mindkét oldalon voltak extra teljesítmények, melyek megadták a mérkőzés alaphangját. Örülök, hogy volt tartásunk, és végig maximális erőbedobásra tudtuk késztetni a hazaiakat. Nem történt katasztrófa, megyünk tovább, megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat a következő bajnokiig.  

Szerző: E.Ádám

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-07 10:23:22

további cikkek a témában
Responsive image
Ivosevnél a rájátszás a minimum

DEAC * 2018-11-13 13:45:00

Responsive image
Tízpontos siker a PVSK ellen

DEAC * 2017-12-18 08:22:14