Zalaegerszegen vendégszerepel a DEAC

2017-12-06 11:30:00

Közel három hét szünet után szerdán újra pályára lép a DEAC az NBI A-csoportos kosárlabda bajnokságban. Berényi Sándor tanítványai Sopron után ismét az ország másik végében vendégeskednek majd, az utóbbi időben nagyszerű formába lendülő, tavalyi bronzérmes Zalaegerszeghez látogatnak.

Pocsékul kezdte a szezont a debreceniek szerdai ellenfele, hiszen első három bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették, ráadásul rendre előzetesen nyerhető mérkőzéseken maradtak alul. Még idejében lépett a zalaegerszegi vezetőség, és egy gyors légióscserének köszönhetően sikerült rendezni a sorokat. A legutóbbi hat találkozójukból négyet megnyertek, csak a két bajnokesélyes Vas megyei csapat tudta őket azóta legyőzni. –Beragadtak a szezon elején, de az Alba Fehérvár elleni győzelen után megjött az önbizalmuk, és azzal, hogy leigazolták James Kinneyt, újra stabilizálódott a játékuk. Ő két évvel ezelőtt már játszott náluk, így hamar be tudott épülni a csapatba. A játékoskeretük eddig sem volt gyenge, hiszen a válogatott Benke Szilárd mellett korábbi válogatottaik és tapasztalt légiósaik vannak, azt gondolom, hogy az irányítóval teljessé vált csapatuk. Nem csak eredményességben, de a mutatott játékban is felfelé szálló ágban vannak, nagyon nehéz mérkőzésre számítok szerdán. –mondta Berényi Sándor vezetőedző.

A ZTE együttesében nincsenek kiugró egyéni teljesítmények, egyik legnagyobb fegyverük a csapategység. Bár első két hazai találkozójukat elvesztették, azóta mindhárom fellépésüket sikerrel zárták otthonukban. A DEAC sem mondható azonban a legjobb vendégnek, hiszen négyből három összecsapásukat is megnyerték idegenben, ami a listavezető Szolnok után a legjobb mérleg a bajnokságban. –Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi idegenbeli mérkőzéseinkre. Már kedden elutazunk, és egyet még edzünk is Zalaegerszegen. Mindkét csapatnak volt közel két és fél hete felkészülni a másikból, ez látszani is fog a mérkőzésen, sok fog múlni az egyéni képességeken. A ZTE nagyon kellemetlen ellenfél, több szerkezetben is képesek játszani, a perimétervédekezésünk és a lepattanózás ismét kulcsfontosságú lesz. –vélekedett a szakember.

A DEAC kerete továbbra sem lesz teljes, hiszen bár Kósa Tamás rehabilitációja jól halad, szerdán még biztosan nem léphet pályára, így ő el sem utazik a társakkal. –Az első kilenc fordulóban egyszer sem állt mindenki rendelkezésemre, így már az lenne a meglepő, ha egyszer így lenne. Ez a rövid szünet mindenképp jót tett a csapatnak, a fiúk nagyszerű munkát végeztek az edzéseken. Újonchoz képest elég jól állunk a bajnokságban, de tudnunk kell helyén kezelni a dolgokat. Ahogy eddig már sokszor, most sem mi vagyunk az esélyesek, de a teher nélküli, felszabadult, bátor játékunkkal most is lehet keresnivalónk. A négy decemberi mérkőzésünkből legalább egy vagy két találkozót szeretnénk megnyerni. –zárta szavait Berényi.

Szerző: E. Ádám


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-06 11:30:00

további cikkek a témában